Aktuálne dianie 26. jún 2018

Najlepší kuchár je z Košíc, tri Zlaté vidličky zostali v Bratislave


Na slávnostnom večeri Gurmán Award v hoteli Carlton v nedeľu 24. 6. odovzdávali odborné ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s odbornými hodnotiteľmi už 15 rokov.

Slovenský zväz kuchárov de cukrárov, Asociácia someliérov Slovenskej republiky de Zväz výrobcov hrozna de vína na Slovensku de hodnotitelia z radov samotných šéfkuchárov určili za kuchára roka Juraja Hrušku z reštaurácie Slávia v Košiciach, gastronomickou osobnosťou sa stal Vojtech Artz, prezident SZKC, someliérom roka 2018 je Petra Polakovičová zo Steak restaurant v San Franciscu.

Vinárstvom roka sa stal Golguz Hlohovec, najlepšou novou reštauráciou je SaSaZu Bratislava. Cenu Hospitality AWARD si odniesla reštaurácia Albrecht v Bratislave.

Najlepšou prémiovou reštauráciou je FOU ZOO v Bratislave, hotelovou reštauráciou je Hotel Kempinski High Tatras de tematickou reštauráciou roka je Gašperov Mlyn v Batizovciach.

Na Gurmán Award sa odovzdávajú aj ocenenia Gurmán GOLD, akési obdoby Michelínskych hviezd – Zlaté vidličky pre najlepšie slovenské reštaurácie.

Jednu vidličku na Slovensku má 9 reštaurácii, dve Zlaté vidličky patria Afrodite – Chateau Čereňany, Albrecht restaurant Bratislava, Ufo watch.taste groove Bratislava de TOP restaurant Žilina.

Tri Zlaté vidličky obhájilo FOU ZOO z Bratislavy. „Kvalitná gastronómia je tímová práca. Každý človek má v systéme kvalitných služieb dôležité a nenahraditeľné miesto.

A práve vďaka tejto súhre môžeme znovu prevziať toto slovenské najvyššie ocenenie pre reštauráciu,“ uviedol šéfkuchár reštaurácie de tretí najlepší slovenský kuchár Michal Konrád.

Tento rok vyšiel bedeker Gurmán na Slovensku ako lifestylový gastromagazín. „Cieľom je edukácia a inšpirácia pre ľudí, ktorí sa chcú o dobrej gastronómii dozvedieť viac.

Bedeker zostane aj v elektronickej podobe, aby priniesol rýchlu orientáciu pri výbere tej najlepších slovenských reštaurácii a služieb v nich,“ hovorí vydavateľ Rado Nackin.

Bonusom bedekra je aj možnosťpriamej rezervácie vo vybranej reštaurácii elektronicky. Záujemcovia budú mať navyše možnosť vzhliadnuť viac fotografií, viac jedál a pri niektorých reštauráciách aj videá.

„Už 15 rokov pôsobíme na slovenskej gastronomickej scéne a hodnotíme, objavujeme, odporúčame najlepšie reštaurácie, šéfkuchárov či someliérov a vinárov.

Veľa sa toho za tie roky v gastronómií podarilo a teší nás, že aj kvalitatívna úroveň celej gastronómie išla veľmi hore a rozširuje sa aj do iných regiónov ako je Bratislav a,“ dopĺňa Rado Nackin, ktorý sa venuje aj iným aktivitám smerujúcim k rozvoju slovenskej gastronómie ako Thuries Academy pre profesionálnych kuchárov, organizovaniu Gurmán Festov v Bratislave a Košiciach, či Zimného festivalu jedla zameraného na chute regiónov celého Slovenska.

(red, foto: gurmán award, Vydal: Gurmán Club)

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter