Aktuálne dianie 11. jún 2018

GURMÁNSKA BRATISLAVA: Reštaurácia, ktorá sa nemení a je to dobre. Liviano Restaurant


Liviano Restaurant si pri príležitosti 11 rokov na trhu pripravila prierez toho najlepšieho, čo v nej mohli klienti ochutnať. Pozvanie na 12 chodovú degustačnú večeru dostali gastronomickí novinári, ktorí patria k špičke na Slovensku.

Liviano restaurant je na trhu už vyše 11 rokov, počas ktorých Slovensko naučila na fine dinning, teda vysokú školu gastronómie. Nenápadná zvonku, s veľkým srdcom vnútri. Stále na stabilnej adrese, v Bratislavskom Technopole, na Kutlíkovej 17.

Reštauráciu rozbiehala a dodnes vedie nadaná manažérka Adriana Husáková, ktorá mala pod palcom aj talenty, ktoré v nej varili. „Začínali sme s Marcelom Ihnačákom, s ktorým sme rozbehli koncept sviežej kuchyne.

Neskôr sa k nám pridal Michal Šebela. V médiách veľmi rezonoval Pavel Pospíšil, ktorého veta „v mojej kuchyni nevyhodím ani šupku z mrkvy“ oslovila našu pani majiteľku.

Pri ňom vyrástol náš dnešný, mimoriadne nadaný mladý šéfkuchár, Martin Miklošík“, približuje Adriana Husáková.

„Martin Miklošík vlastní výbornú chuťovú pamäť, vďaka ktorej dokáže vyčarovať jedlo, na ktoré budete ešte dlho spomínať. Hostí veľmi rád prekvapuje netradičnými kombináciami a dokonalým vyvážením chutí.

Rovnako skvelo sa dokáže vyhrať s celkovým stylingom jedál, tak aby ladili s chuťou, témou, tanierom, ale aj celým prostredím našej reštaurácie“, približuje Husáková.

Interiér reštaurácie sa rovnako ako aj personál roky nemení. Mnohí z novinárov spomínali na svoju prvú návštevu v Liviane a podotkli, že v dnešnej dobe veľkej fluktuácie a neustálych zmien je príjemné, keď sa dobré veci skrátka nemenia. Ba naopak, ešte sa zlepšujú.

Za zmienku stojí aj servis v podaní dvoch šikovných čašníkov, ktorí svojim profesionálnym prístupom dokážu v hosťoch vyvolať pocit domova a absolútnej pohody.

„V servise musia zamestnanci vycítiť, akú má hosť náladu, či chce intimitu, alebo naopak žartovať.

Naši chlapci neostali ničím zaskočení, raz dokonca priniesli klientovi aj hod-dog z neďalekého bufetu, pretože klient mal v rámci žartu takú požiadavku. Náš hosť je náš pán, toho sa už roky držíme.“

Interiéru dominuje obrovská lampa s podobizňou koňa, ktorá tam vraj bola skôr, než boli vôbec osadené okná. „Už je tu navždy“, smejú sa zamestnanci Liviana.

Je však mimoriadne vzácne, že dizajn, ktorý bol robený pred dekádou, je aj dnes nadčasový a lichotivý k danému miestu.

Menu sa obmieňa nielen podľa sezóny, ale dokonca z týždňa na týždeň a pravidelne v ňom nájdete delikátne chuťovky, ktoré príjemne prekvapia.

Jedno jedlo sa v ňom drží už roky, a tým je tuniak s medovo – sójovou omáčkou, ktorý patrí medzi najobľúbenejšie jedlá hostí Liviana.

Napriek tomu, že bol z menu na pár dní stiahnutý, hostia si ho vyžiadali späť.

Ak ste po prečítaní tohto príspevku dostali chuť na Liviano, tak je to správne.

Presne to bolo našim cieľom.

Reštaurácia sa mení počas celého dňa. Obedy sú venované skôr biznisu a večery degustáciám. Samozrejme na svoje si prídu aj romantici.

Text: Simona Budinská

Foto: Tomáš Turek, Ondrej Bobek

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter