Aktuálne dianie 26. november 2017

Reštaurácia Flamender prišla s novou ponukou jedál


Vychutnávanie si jedla má v hosťovi vyvolať gastronomický zážitok spojený s objavovaním originálnych chutí a gurmánskych pôžitkov.

Týmto pravidlom sa riadi aj reštaurácia Flamender, ktorej nový jedálny lístok odzrkadľuje symbiózu tradičného varenia s moderným kulinárskym umením.

Spája v sebe bohaté chute kuchýň dunajského regiónu.

Tie svoju históriu písali rukami vyhlásených majstrov kuchárov na kráľovských a cisárskych dvoroch, no rovnako aj starých mám.

Vo Flamendri si tak môžete vychutnávať špeciality, ktorými nepohrdol ani samotný cisár František Jozef I. Šéfkuchári reštaurácie do nich premietli aj štipku modernosti, výsledkom čoho je unikátnosť poctivých chutí.

Kráľovsky sa najesť vďaka reštaurácii Flamender už nie je len výsadou kráľov.

Začiatkom novembra uviedla reštaurácia nový jedálny lístok.

Nadväzuje na tradíciu kulinárskych špecialít krajín dunajského regiónu s nádychom moderných gastronomických trendov.

„Nový jedálny lístok kombinuje tradičné s moderným, prináša punc gastronomickej inovatívnosti a nadväzuje na to najlepšie, čo kuchyne dunajského regiónu od nepamäti ponúkajú.

Naši hostia v ňom nájdu rakúsku národnú špecialitu Tafelspitz, pre ktorú je typické trojchodové servírovanie,“ hovorí Peter Petráš, Executive Chef reštaurácie Flamender.

Ako ďalej dodáva: „Tradične sa najskôr hosťom podáva silný vývar, následne chuťovka so špikom a ako tretí chod mäso nakrájané na plátky s prílohami.

K nim v našom dunajskom regióne už od nepamäti patrí blanšírovaný kel, restované zemiaky s cibuľkou, čerstvý dusený špenát, jablkový a žemľový chren a pažítkový dresing.“

Pravý Tafelspitz sa pripravuje z hovädzej kvetovej špičky a bol obľúbeným jedlom cisára Františka Jozefa I., vďaka ktorému sa preslávil aj za hranicami Rakúska.

Bohatosť chutí novej ponuky Flamendra reprezentujú aj ďalšie jedlá, akými sú napríklad Kačacie prsia v marináde z medu, galangeru a zázvoru s hubami, čili, restovanou zeleninou a jazmínovou ryžou či pravý Teľací Wiener Schnitzel podávaný s tradičným zemiakovým šalátom s cibuľou.

Novým dezertom je jeden z najtradičnejších rakúskych sladkých pochúťok - Kaiserschmarrn opradený viacerými legendami.

Horúca čokoládová tortička...

Svoj priestor v novom jedálnom lístku však nedostali len “novinky“, ale aj špeciality, ktoré hosťom Flamendra počas jeho doterajšieho pôsobenia mimoriadne zachutili.

Patria k nim Tekvicové rizoto s kozím syrom či Dusené bravčové líčka so špaldovými bryndzovými haluškami.

Dusené bravčové líčka

„Spolu s nimi je už v našej ponuke stálicou aj najobľúbenejší flamendrovský dezert - Horúca čokoládová tortička s vanilkovou zmrzlinou a malinovou espumou,“ doplnil k tejto téme Peter Petráš.

Čerstvosť, prvotriedna kvalita a poctivosť surovín, ktoré pochádzajú prevažne od lokálnych slovenských farmárov a pestovateľov, sú v reštaurácii aj naďalej úplnou samozrejmosťou.

„Dnes majú ľudia možnosť vybrať si zo širokého spektra chutí celého sveta.

My vo Flamendri vyznávame tradičné hodnoty kuchýň dunajského regiónu. Náš nový jedálny lístok je vyjadrením úcty k ich výnimočnosti, ktorú špeciality iných gastronomických oblastí nikdy nedosiahnu.

Tisícročia objavovali unikátnosť delikates pochádzajúcich z povodia Dunaja najslávnejší vladári a my chceme ukázať všetkým našim hosťom, že kráľovsky sa najesť už dávno nie je len výsadou kráľov,“ dodal na záver Peter Petráš.

(red)

Foto: Flamender

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter