Aktuálne dianie 18. máj 2018

NAJDRAHŠIE OBEDUJÚ ĽUDIA V NITRE, HLAVNÉ MESTO NIE JE NA PRVEJ PRIEČKE


 Hoci v Nitrianskom kraji je tretia najnižšia priemerná mzda na Slovensku, priemerná útrata za obed sa tu v 4Q minulého roka vyšplhala až na úroveň 6,80 eur. Ľudia v Bratislavskom kraji sa naobedovali v priemere takmer až o 1,20 eura lacnejšie. 

 Sumy vychádzajú z reálnych útrat zamestnancov v pracovnom čase formou najrozšírenejšej stravovacej karty Ticket Restaurant®, pričom v cenách sú zarátané vždy celé útraty za jedlo, občerstvenie alebo kávu.

 Útraty za obedy sa v poslednom štvrťroku 2017 v porovnaní s predchádzajúcim rokom zvýšili takmer vo všetkých krajoch, a to od 4 až do 11 percent. Najviac zaplatia za obed ľudia v Nitre (6,80 €), pričom Nitriansky kraj si drží prvú priečku aj z hľadiska nárastu reálnych útrat za obedy. V decembri 2017 boli vyššie až o 17 % oproti predchádzajúcemu roku. 

 V ostatných 7 krajoch bola priemerná útrata za obed nižšia ako 6 €. V Žiline – 5,83 €, v Bratislave – 5,63 €, v Trenčíne – 5,53 €. V tesnom závese sú Košice – 5,47 €  a Banská Bystrica – 5,40 €. Ľudia v Trnave zaplatili v poslednom štvrťroku 2017 za obed v priemere o 7 % viac ako v roku 2016 – 5,07 € a na chvoste rebríčka je Prešov s priemernou platbou za obed na úrovni 5,03 €. 

 Stravovacia karta Ticket Restaurant® je najrozšírenejšou stravovacou kartou na Slovensku. Za 8 rokov od uvedenia na trh bola overená už viac ako 15 mil. elektronických operácií realizovaných užívateľmi v najširšej akceptačnej sieti. 

  Dôsledkom historicky najnižšej miery nezamestnanosti pociťovalo v minulom roku až  89 % spoločností na Slovensku nedostatok kandidátov na otvorené pozície, čo pre firmu znamená nižšiu efektívnosť a zvýšené náklady. Výška a forma zamestnaneckých benefitov sú dnes preto jednou z často diskutovaných tém.

„Rozhodli sme sa sledovať a zverejňovať reálne útraty zamestnancov za obedy formou stravovacej karty Ticket Restaurant® v stravovacích zariadeniach na Slovensku a poskytnúť tak zamestnávateľom možnosť získať reálny pohľad na potreby zamestnancov. Naši klienti povýšili stravovanie na benefit a motivujú svojich zamestnancov vyššou hodnotou stravného. Viac ako polovica z nich poskytuje stravovacie poukážky v hodnotách medzi 4 € a 4,50 € a štvrtina maximálnu hodnotu stravného alebo dokonca vyššiu,“ uviedla marketingová manažérka Edenred Slovakia Jana Caltíková.

(inz, foto Trumpeter)

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter