Aktuálne dianie 17. január 2020

ITF Slovakiatour a Danubius Gastro: Vône, chute a farby sa skoncentrujú na medzinárodných veľtrhoch cestovania a gastronómie


Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické produkty, skvelé súťaže, fantastické kulinárske show s kuchármi zvučných mien, technológie a vybavenie pre gastroprevádzky.

K tomu tisícky tipov, inšpirácií a rád pre cestovanie na Slovensku i v zahraničí – veľtrhy cestovania a gastronómie ITF Slovakiatour a Danubius Gastro, ktoré sa od 23. do 26. januára 2020 uskutočnia v bratislavskej Inchebe. Informuje o tom Incheba.

Živá škola varenia... ...ale aj gastronomické technológie a vybavenie pre hotely, kaviarne, bary a reštaurácie, súťaž vo varení naživo DANUBIUS GASTRO CUP v odbore cukrár, súťažná výstava POÉZIA V GASTRONÓMII, finále súťaže MAJSTER KUCHÁR SR, CARVING CUP SLOVAKIA a umenie vyrezávania do ovocia a zeleniny a množstvo ďalších prestížnych gastronomických disciplín a súťaží vtiahne návštevníkov do sveta chutí a vôní.

Nebude chýbať moderná mixológia – na súťaži MASTER CUP 77 2020 PROFI MIXOLOGY si zmerajú svoje sily barmani z rôznych krajín. Do pozornosti dávame aj workshop zdobenia koláčikov s cukrárkou Luciou Gažovou z Lulus Bakery.

Všetko o káve

Na veľtrhu Danubius Gastro si môžu záujemcovia pozrieť súťaž v príprave obľúbených kávových nápojov, ale aj miešaných drinkov či alternatívnych príprav kávy SLOVAK BARISTA CUP.

Aká je správna príprava espressa, ako by malo vyzerať správne cappuccino či aké recepty sa používajú na rôzne alternatívne prípravy kávy ako chemex, aeropress, džezva či V60 – to si môžete prísť pozrieť do Kávového mestečka. U vystavovateľov môžete ochutnať kvalitné kávy so zodpovedným pôvodom z celého sveta a ak premýšľate nad otvorením vlastnej kaviarne, profesionáli vám poradia, čo všetko na to budete potrebovať.

#akosatoma

Rozpoznáte rybu z rybníka od tej z plastového bazéna? Ako funguje poctivá pekáreň? Ako sa má naozaj chovať dobytok?

Kvalita potravín, ekológia a udržateľnosť budú jednou z tém gastronomického veľtrhu. Na prednášky a diskusie so slovenskými pestovateľmi, výrobcami a chovateľmi o histórii a pôvode surovín môžu prísťnávštevníci každý deň.

Cesta okolo celého sveta......nie za osemdesiat, ale za štyri dni. To garantuje cestovateľský veľtrh. Z bohatej ponuky si môžu vybrať exotickí dobrodruhovia aj tí, ktorých viac láka slnko, voda a pláž. Tešiť sa môžu nielen na zastúpenie celého Slovenska, ale aj okolité krajiny a klasiku v podobe Chorvátska, Talianska, Čiernej Hory či Slovinska. Nebude chýbať lákavá exotika v podobe Indonézie, Dominikánskej republiky a Kuby.

Z nových krajín, ktoré veľtrh obohatia oproti roku 2019, stoja za zmienku napríklad Gruzínsko či Moldavsko.

Tipy na výlety či dovolenky doplnia praktické informácie o doprave, vízach, stravovaní, zdravotnej starostlivosti či poistení, aby bola vaša cesta skutočne bezproblémová. Hlavným partnerom cestovateľského veľtrhu je Moravskoslezský kraj, ktorý si pre návštevníkov nachystal prezentácie svojich krás aj množstvo súťaží a zábavy.

Bubo bál

Začína sa obdobie plesov a bálov a ten cestovateľský môžu záujemcovia navštíviť na veľtrhu ITF SLOVAKIATOUR. Nebude to však klasický bál, ale úchvatný festival cestovateľských filmov, premietaní, fotografií a rozprávaní o tých najkrajších zážitkoch z blízkych i ďalekých ciest.

Ochutnajte skvelé špeciality, nechajte sa ohúriť farbami a vôňami, započúvajte sa do tónov hudby jednotlivých krajín a vychutnajte si štyri dni plné jedla každým pórom svojho tela.

(red)/incheba

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter