Urbanizmus a výstavba 6. február 2020

Nový Food Hall v Eurovea má priniesť viac gastronomických zážitkov


Eurovea v spolupráci s medzinárodným retailovým expertom Sonae Sierra, predstavuje nový koncept gastro pasáže v štýle Food Hall. Informuje o tom Eurovea.

Súčasný foodcourt s rozlohou 1 600 m2 sa zväčší po otvorení skoro dvojnásobne. Na rozlohe 3 700 m2  vznikne 1 156 miest na sedenie a gastro ponuka sa rozšíri na 35 prevádzok.

Súčasťou nového konceptu je tiež Food Hall, veľký otvorený priestor navrhnutý na mieru, ktorý prinesie návštevníkom štýlové a hlavne rôznorodé gastro zážitky. „Chceme aby to nebolo iba o jedle, ale aby sa tam zákazníci cítili komfortne a osvojili si tento priestor ako miesto, kde môžu aj relaxovať a oddychovať,” opísala pripravovaný koncept Oľga Hammer.

Gastro je momentálne podľa slov Jorga Morgadinho, architekta a generálneho riaditeľa spoločnosti Sonae Sierra Development Services, jedno z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich odvetví. Celosvetovým gastronomickým trendom sa stáva práve koncept Food Hall, ktorý  posúva zážitok z jedla, práce a posedenia s priateľmi na úplne novú úroveň.

„Do Eurovea prinášame miesto, kde môžu návštevníci skúmať chute a nálady svetových kuchýň, alebo si vychutnávať lokálne špeciality v netradičnom prevedení, či dokonca namiešať svoj vlastný drink v špecializovanom bare.

Po celej hale sú navrhnuté rôzne multifunkčné zóny, ako napríklad detský kútik, zábavná zóna, pódium pre rôzne prezentácie či vystúpenia, oddychová a spoločenská zóna s výhľadom na Dunaj, ktorý sa stal inšpiráciou pri vytváraní celého návrhu,“ opisuje Food Hall  J. Morgadinho.

Dizajn je inšpirovaný elementmi vody, kameňom a zeleňou, ktoré odkazujú na brehy Dunaja. Cieľom bolo vytvoriť v priestore rozmanitosť, zábavu a dynamiku, kde si nájde svoje každý. Rôznorodosť odráža tiež navrhovaný materiál ako je drevo, betónové dlaždice alebo kamenná podlaha.

(red)

Vizualizácie: zdroj: Eurovea a.s.

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter