Vône a chute 18. jún 2020

Al Faro v Bratislave: Svetlo v mori chutí a zážitkov


Patríte medzi milovníkov dobrého jedla, pitia a prímorskej atmosféry? Tak ste už iste navštívili oceňovanú taliansku reštauráciu Al Faro, ktorá je vyhľadávaná na príjemné rodinné aj reprezentatívne obchodné stretnutia.

Reštaurácia je súčasťou modernej mestskej štvrte, situovanej v jedinečnej nábrežnej lokalite a v priamom susedstve historického centra Bratislavy. Prináša príjemný súzvuk tradície a novej éry. Z terasy plnej zelene si vychutnávate výhľad na vodu, a večer tu zažijete tú pravú taliansku atmosféru, ktorú, pri špeciálnych príležitostiach dotvára aj zvuk klavíra.

Maják v centre mesta

Al Faro nesie meno po majáku, ktorý je súčasťou ikonického Skladu č.7, ktorý stojí oproti. Na tomto mieste ju nájdete už 10 rokov. Majiteľom je charizmatický Karol Szász, ktorý má za sebou niekoľko úspešných rokov práce v gastronómii. Má cit pre zariaďovanie interiérov, čo je pre dobré meno reštaurácie, mimoriadne dôležitou pridanou hodnotou.

V novom šate

V januári sa v reštaurácii udiali viaceré zmeny. Drobné v interiéri a kompletnou vizuálnou a technologickou rekonštrukciou prešla kuchyňa. Najväčšou novinkou je pec na pizzu. V ponuke sú dva druhy – klasická s tenkým a chrumkavým cestom a nadýchaná neapolská, s hrubším okrajom. Pripraviť Vám ju vedia aj zo špaldovej múky a do ponuky pridali i ďalšie vlastné pečivo. Risotto, šaláty, kvalitné steaky a rybacie špeciality z pražmy, morského vlka, chobotnice, tigrích kreviet či mečúňa, ktorými je Al Faro už roky známe, vám naservírujú na novom porceláne v klasickom štýle. Väčšinu surovín dovážajú samozrejme z Talianska.

Prekvapuje aj stálych zákazníkov

Okrem tradičných vývarov a obľúbenej paradajkovej polievky s mascarpone, sezónne prinášajú aj špargľový a tekvicový krém, či v lete studené Gazpacho. Šéfkuchár Á la Carte reštaurácie Juraj Lacena, ktorý často chodí naberať inšpiráciu do Neapolu a Milána každý mesiac navrhuje špeciálne sezónne menu. O tom, že všetky jedlá, ktoré tu podávajú sú pravé talianske, nemôže byť pochýb. Často tu hosťujú vychýrení kuchári z Talianska. Ak ste milovníkom cestovín, rozhodne ich tu ochutnajte. Väčšinu z nich si pripravujú sami. Na záver nemôže chýbať sladká bodka - napríklad vyhľadávané Tiramisu Al Faro alebo Meringa con Pistacchi.

Bez vína to nejde

Vo vínnej karte nájdete z 90% talianske vína. Ponuku dopĺňa i pár prémiových z vinárstva Pavelka a francúzska produkcia. Someliér rád vyhľadáva zaujímavé malé i veľké vinárstva. Víno nie je pre neho iba prácou, ale aj vášňou. V nápojovom lístku je aj výborná káva, miešané nápoje a čerstvo pripravené limonády. Ak by ste si chceli pripiť, určite sa nájde tradičná talianska pálenka z vína - Grappa.

Biznis radšej osobne

Ak sa chcete vo svojom biznise posunúť ďalej, odporúčame pozvať obchodného partnera práve do tejto reštaurácie. Reštaurácia Al Faro je hrdým nositeľom ocenenia Taliansko – Slovenskej obchodnej komory. Obsluha vám rada poradí s výberom, prezradí sezónne špeciality a ponúkne k jedlu vhodné víno. Príjemným bonusom je bezproblémový prístup a žiadne starosti s parkovaním. Z garáže sa do reštaurácie dostanete „suchou nohou“. V Al Faro sa však nemusíte obmedzovať iba na malé stretnutia. S prichádzajúcimi slnečnými mesiacmi sa kapacita útulnej reštaurácie zvýši rozľahlou terasou a krytým stanom. Príjemné prostredie na brehu Dunaja, terasa s prímorskou atmosférou, vynikajúca obsluha a znamenité jedlo, vám vydláždia cestu za dobrými obchodnými vzťahmi.

Text: Mária Baláž Gyuránová

Foto: Ondrej Bobek

Rubriku pripravuje portál Kavickari.sk Portál, ktorý ako prvý na Slovensku združuje skupinu gurmánov a pôžitkárov v jednom. Vznikol z malej skupinky na facebooku, v rámci ktorej mohli fanúšikovia postovať fotografie a zážitky z kaviarní. Projekt sa následne vyvinul do podoby online magazínu, ktorý prináša zaujímavé informácie zo sveta gastronómie.

Spoznajte s nami podniky, do ktorých sa oplatí ísť nielen v Bratislave, ale aj v blízkom okolí v novej rubrike, ktorú sme pripravili v spolupráci s Bratislavským kuriérom.

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter