Šport 17. október 2019

Vznikla iniciatíva Spolu sme Slovan, klub prišiel o 2 milióny eur


Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava sa snaží predísť ďalšiemu nešportovému správaniu svojich fanúšikov, pre ktoré odohral už dva zápasy za zavretými bránami Tehelného pola.

Spúšťa preto iniciatívu s názvom Spolu sme Slovan, ktorá má napomôcť zlepšeniu situácie medzi klubom a jeho priaznivcami.

Takisto bude sprísnená bezpečnosť na štadióne prostredníctvom nainštalovania ochrannej siete v sektore C.

Každý divák, ktorý si kúpi balíček na najbližšie tri domáce zápasy najvyššej súťaže s Pohroním (19. októbra), Senicou (2. novembra) a Sereďou (23. novembra), získa predkupné právo na duel s portugalským tímom Sporting Braga, ktorý sa uskutoční 12. decembra.

J.Kozák ml. vľavo / T. Straka

,,Je pre nás veľkým sklamaním, že sme dostali trest odohrať dva zápasy v EL a jeden vo Fortuna lige bez divákov, no musíme sa s tým vyrovnať," povedal marketingový manažér Tomáš Straka:

,,Najbližšie domáce zápasy v lige sú možno menej atraktívne, no naši hráči si zaslúžia podporu od fanúšikov v podobe návštevy."

S týmito krokmi na zlepšenie situácie je spokojný aj hlavný tréner Ján Kozák ml. ,,Túto iniciatívu vítame. Slovan je veľká značka, má množstvo fanúšikov po celom Slovensku.

Každý deň cítime ich podporu. Za celé mužstvo chcem povedať, že nie je ľahké vyhrávať každý zápas.

Podpora z tribún nám však dodáva energiu a hrá sa nám určite ľahšie. Verím, že táto akcia pomôže," skonštatoval na dnešnej tlačovej konferencii tréner Kozák ml.

Vedenie klubu oznámilo aj nové bezpečnostné opatrenia. ,,Na Tehelnom poli bude v sektore C nainštalovaná ochranná sieť, ktorá má zabraňovať hádzaniu predmetov na hraciu plochu," vraví ešte Straka.

D.Greiff / A.Šporar

Okrem toho uviedol, že pre zavretý štadión na zápasy Európskej ligy proti Besiktasu a Wolverhamptonu príde klub o približne dva milióny eur, ktoré mohol získať zo vstupeniek či prevádzky bufetov.

Klub naďalej pozýva na zápas s anglickým Wolverhamptonom deti základných škôl a futbalových klubov do 14 rokov, pričom už dnes je prihlásených 16 000 záujemcov.

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter