Šport 5. február 2020

Volejbal: V historickom Superfinále sa hrá o novú trofej Štefana Pipu


Historické Superfinále Slovenského pohára vo volejbale už klope na dvere! Prvý vrchol klubovej sezóny, ktorý ponúkne boj žien a mužov o novú trofej Štefana Pipu je na programe v nedeľu 9. februára v bratislavskej Eurovia Aréne na Pasienkoch.

V mužskom Superfinále narazia na seba VK Osmos Prievidza - TJ Slávia Svidník, v ženskom sa stretnú známi rivali Strabag VC Bilíkova Pezinok - Slávia EU Bratislava. Slávistky sa s Pezinčankanmi stretli v tejto sezóne trikrát, v dvoch dueloch zvíťazil Strabag, v jednom Slávia.

,,Na Superfinále sa tešíme a verím, že to bude výborný zápas. Samozrejme, chceme uspieť, ale favoritom je pre mňa Slávia, pretože má viac skúseností z ťažkých a dôležitých stretnutí," povedala na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave trénerka Strabagu Eva Koseková. Opora Strabagu Lucia Herdová dodala:

,,Je to pre nás príležitosť niečo dokázať, takže sa pobijeme o trofej. Verím, že bude výborná atmosféra."

Slávistky Slovenský pohár vyhrali rekordný 14- krát a sú obhajcom trofeje. Pravda, Pezinok je líder tabuľky a úlohu favorita bude chcieť potvrdiť. ,,Vieme aká je vzájomná bilancia, ale cítime v tíme energiu. Stojí proti nám v súčasnosti najlepšie družstvo, ale vynasnažíme sa zabojovať a predviesť dobrý výkon.

Máme najviac trofejí v Slovenskom pohári, zabojujeme o pätnásty," vyjadril sa tréner Slávie Michal Matušov.

Herdová/Šepeľová

Zuzana Šepeľová vlani v pohári neuspela, keďže obliekala dres Strabagu. Teraz bude stáť na druhej strane barikády. ,,Bude to určite boj, záležať bude od výkonov. Hrá sa niekoľko metrov od našej domácej haly, ale finálová pôda je neutrálna a musíme si na to rýchlo zvyknúť," povedala Šepeľová.

Víťazné tímy dostanú premiérovo trofej, ktorú pomenovali po Štefanovi Pipovi. Pipa je viac 220-násobný reprezentant Československa, účastník OH v Mníchove a Montreale, z MS a ME má striebornú medailu.

Bol kapitánom Červenej hviezdy Bratislava, ktorá v roku 1979 triumfovala v Európskom pohári majstrov a o dva roky neskôr v Pohári víťazov pohárov.

,,Pre našu rodinu je to veľká česť. Snažím sa pokračovať v otcových šľapajách, volejbal ma napĺňa. Verím, že finále bude dôstojné a bude sviatkom. A keďže je trofej pomenovaná po mojom otcovi, je mojou povinnosťou aspoň raz ju získať," uviedol Martin Pipa, ktorý je tréner Myjavy.

M. Pipa

Finálové stretnutie žien je na programe o 15.00 h, mužov o 18.00 h. Víťaz Slovenského pohára zinkasuje 2500 eur, zdolaný finalista 1500 eur a zdolaní semifinalisti po 500 eur.

Vlani sa na finálovom turnaji v Humennom tešili z prvenstva hráčky Slávia EU Bratislava a volejbalisti VK KDS-Šport Košice.

Vstupenky sú stále k dispozícii v sieti Ticketportal, v nedeľu sa budú predávať priamo v hale. Podľa manažéra SVF pre marketing a médiá Filipa Hudeca do dnešného dňa sa predalo už 1000 vstupeniek.

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter