Šport 30. december 2017

Vo finále halového turnaja Kmeťo Band Gold Trnava zdolala Slovan


Víťazom 3. ročníka medzinárodného halového turnaja internacionálov Kmeťo Band Gold sa stal tím Old Boys Spartaka Trnava, ktorý v ŠH Mladosť vo štvrtkovom finále zdolal svojich rovesníkov z Old Boys ŠK Slovan Bratislava 2:0.

V súboji o tretie miesto vyhral FK Bohemians Praha nad tímom Osobnosti Kmeťo Band Gold 5:4 po rozstrele zo značky pokutového kopu.

Vo finále narazili na seba odvekí rivali, obhajca trofeje ŠK Slovan a Spartak Trnava.

Vo výbornom a hlavne taktickom vedenom zápase, v ktorom nikto nechcel urobiť chybu, nakoniec zaslúžene vyhral Spartak Trnava.

Jeho ikona Stanislav Jarábek keď preberala pohár, tak povedala: ,,Verím, že o pol roka sa z majstrovského titulu konečne bude tešiť aj Spartak Trnava vo Fortuna lige.“

Manažér tímu Vladimír Ekhardt, ktorý v minulosti hral za Trnavu i Slovan nám povedal: ,,Pred rokom vo finále so Slovanom sme prehrali 0:3, teraz sme vyhrali 2:0, čo nás veľmi teší.

Po minuloročnom neúspechu sme tentoraz vsadili na kvalitu. Úprimne však hovorím, že ma troška prekvapilo, ako sme zvládli finále.

Predsa len slovanisti mali mladší a oveľa širší výber. Na turnaj prišli so 14 hráčmi, nás bolo len osem.

Klobúk dole pred našim mužstvom, lebo sme mali v porovnaní s našimi súpermi najväčší vekový priemer.

Podujatie splnilo svoj zámer, išlo hlavne o dobrú zábavu. Treba hlavne poďakovať Igorovi Kmeťovi, že zorganizoval takýto výborný turnaj.“

ŠK Slovan nesplnil úlohu favorita, keď vo finále ťahal za kratší koniec. ,,Rozhodujúci zápas bol výborný po všetkých stránkach.

Obidve mužstvá hrali zo zabezpečenej obrany, nikto nechcel urobiť chybu, nakoniec sa však strelecky presadila Trnava.

Turnaj po všetkých stránkach splnil účel, dobre sme si zahrali a hlavne sa zabavili. Diváci mohli na vlastné oči vidieť hráčov, ktorí písali históriu čs. a slovenského futbalu,“ vraví tréner belasých Pavol Jančovič.

Bohemians Praha prišiel vyzbrojený dvomi majstrami Európy z Belehradu v roku 1976 Karolom Dobiášom a Antonínom Panenkom.

,,Veľmi pekne ďakujeme Igorovi Kmeťovi za organizáciu tohto turnaja.

Do Bratislavy vždy radi chodíme, lebo sa tu stretneme s výbornými ľuďmi, s ktorými sa o všetkom možnom porozprávame. Je to výborná myšlienka usporiadať takýto turnaj,“ vraví K. Dobiáš.

Agilný organizátor Igor Kmeťo st. bol nadšený z priebehu turnaja. ,,Božie mlyny melú pomaly, ale isto. Vlani vyhral Slovan, v tomto roku Trnava.

Finále malo grády, napätie, výborné akcie pred skvelou kulisou. Bolo vidieť, že sa stretli dve najlepšie mužstvá.

Všetko vyšlo na jednotku. Už teraz spolu s Jožkom Korbelom rozmýšľame nad organizáciou IV. ročníka turnaja Kmeťo Band Gold.

Chceme ho oživiť nejakým známym mužstvom z Maďarska, Rakúska, Slovinska, Chorvátska alebo zo Srbska.

Tento ročník bol fantastický, zatiaľ najlepší, všetkým mužstvám, hráčom a divákom ďakujem za účasť na turnaji a v novom roku 2018 im želám všetko najlepšie.“

Na skvelé podujatie sa prišli pozrieť aj legendy nášho futbalu. Jozef Adamec, Ladislav Petráš, Alexander Vencel st., Justín Javorek, predseda BFZ Juraj Jánošík a ďalší.

Rozhodovali Dušan Krchňák a Igor Kočický.

Najlepším strelcom turnaja so 4 gólmi sa stal Jakub Slunéčko, za najlepšieho hráča vyhlásili Antonína Panenku a za najsympatickejšieho hráča Lukáša Hartiga (všetci Bohemians).

Najlepším brankárom bol Marián Kapusta (Slovan), najkrajším hráčom spevák Pavol Drapák (Osobnosti).

Najstarším hráčom na ihrisku bol 79-ročný Stanislav Jarábek (Trnava).

Výsledky – základná časť: FK Bohemians Praha – Old Boys ŠK Slovan Bratislava 2:5 (0:5),

Osobnosti Kmeťo Band Gold – Old Boys Spartak Trnava 1:4 (0:3), o 3. miesto: Bohemians – Osobnosti 5:4 po pok. kopoch (2:3, 4:4), 

finále: Slovan – Trnava 0:2 (0:0).

Milan Valko

Foto: Milina Strihovská, M.Košírer

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter