Šport 15. máj 2018

Vo FAN ZÓNE EUROVEA sa prezentuje aj Hokejové diagnosticko-tréningové centrum - video s M. Lažom


Ešte do 20. mája je v rámci hokejových majstrovstiev sveta k dispozícii FAN ZÓNA Eurovea, ktorá prináša nielen sledovanie hokejových zápasov, ale množstvo zábavy i poučenia.

Stánok vo FAN ZÓNE Eurovea má aj Hokejové diagnosticko-tréningové centrum (HDC) , ktorého manažérom je bývalý výborný slovenský hokejový útočník, hrajúci na pravom krídle, Miroslav Lažo.

Ako pre Bratislavský kuriér M. Lažo povedal, podstatou centra je individuálny prístup k športovcom - hokejistom, od útleho veku až po profesionálov.

„Vieme ich u nás otestovať, urobiť im kompletnú diagnostiku. Na tomto základe a interpretácie výsledkov, im potom vytvoríme tréningový plán a pracujeme s nimi,“ hovorí.

Aj keď je hokej kolektívnym športom, dôležitý je podľa neho individuálny prístup k jednotlivcovi.

Aj preto sa v centre snažia o zlepšenie individuality športovca, jeho osobnosti, ale zameriavajú sa aj na mentálnu prípravu, spojenú so zdravotným stavom.

Pokiaľ ide o vek športovocov, v HDC sa zaoberajú počnúc malými hokejistami, ktorí vedia korčuľovať, končiac profesionálmi.

„Preto k nám chodia aj takéto významné osobnosti ako napríklad Koľa Prochorkin, ktorý je olympijskym víťazom ruského hokejového tímu z Pchjongčchangu, ale pripravujú sa u nás aj rôzni hráči z KHL, NHL, či, dorastenci, ale aj malí chlapci,“ dodal M. Lažo.

(Celý rozhovor si pozrite na videu).

Unikátny model individuálnej prípravy hokejového hráča v HDC Slovakia, je vyvíjaný medzinárodnou spoločnosťou HDTS. Je jediný svojho druhu na Slovensku.

Centrum má širokosprektrálnu klientelu. Od profesionálov až po amatérov, od seniorských vekových kategórií až po deti.

V centre absolvujú predsezónnu prípravu mnohé známe tváre domáceho, ale aj svetového hokeja. Okrem Nikolaja Prochorkina (SKA) sa tu pravidelne pripravuje aj ďalší hráč KHL Bogdan Kiselevič (CSKA).

Zo slovenských hráčov sú pravidelnými klientami centra Martin Bakoš, Martin Štajnoch, Mário Bližňák, Milan Bartovič, Dominik Graňák, Michal Čajkovský a ďalší.

V centre sa testovali a pripravovali aj profesionálne tímy ako HC Slovan Bratislava, Salavat Yulaev Ufa, z domácich tímov MsHK ŠKP Žilina, HC Nové Zámky.

Odborníci z hokejového centra na čele s trénerom Norbertom Javorčíkom pripravovali celoročne aj reprezentačný tím hokejovej osemnástky.

S centrom sa spájajú mená ako Ľubomír Višňovský, ktorý je súčasne aj ambasádorom centra, ďalej Peter Podhradský, Jaro Obšut a mnohí ďalší.

(red)

Foto: BK-orig.

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter