Šport 15. apríl 2018

Vittek zaťal do živého, nehazardovať s menom Slovana


Futbalisti Slovana Bratislava nezískali ani bod vo Fortuna lige už v druhom stretnutí po sebe, Trenčínu podľahli v sobotu 1:3, a to dokonca na vlastnom ihrisku na Pasienkoch v 5. kole nadstavbovej časti v skupine o titul.

Hostia urobili razantný krok k trom bodom už v prvej štvrťhodine. V 2. min presne trafil z priameho kopu Hamza Čatakovič a v 15. min skóroval po úniku Hillary Gong. Slovan znížil v 69. min, keď po centri Róberta Vitteka striedajúci Vukan Savičevič sám pred bránkou už nemohol minúť.

Tretí gól Trenčína padol v čase, keď hral Slovan vabank: druhýkrát sa do streleckej listiny zapísal Gong. Pre belasých je to prvá prehra v tejto sezóne na v vlastnom ihrisku. Na treťom mieste na druhý DAC Dunajská Streda strácajú už štyri body.

Sklamaný tréner Slovana Martin Ševela povedal: ,,Vstup do zápasu sme mali katastrofálny. Boli sme potrestaní hneď z prvej šance, do ktorej sa súper dostal.

Stav 0:2 je už ťažko dobiehať, najmä keď v úvode stretnutia sme urazili šťastenu ľahkovážnosťou, zbytočnými stratami a nedôslednosťou v určitých herných situáciách sme sa pripravili o víťazstvo.

Vedeli sme, že súper je výborný v prechode smerom do útoku, že má rýchle krídla, na to sme hráčov upozorňovali. ale nebolo to dostačujúce, aby sme túto silnú stránku Trenčína eliminovali. Neskôr sme si vypracovali gólové šance, v hernej kvalite sa posúvame.

Súper však bol efektívny a zaslúžene zvíťazil. Situáciu sme si trochu skomplikovali, ale pôvodný cieľ, ktorým je pohárová Európa sa nemení. V ďalších zápasoch však bude potrebné urobiť určité zmeny v zostave.“

Najskúsenejší domáci hráč, 36-ročný Róbert Vittek už nehráva toľko ako v minulosti, ale vždy keď príde na ihrisko, tak si dobre zastane svoje miesto. Netajil sklamanie z výsledku, ale svojimi slovami zaťal do živého. ,,Taký veľký klub, akým je Slovan, musí vyhrávať.

Mali by sme sa všetci nad sebou zamyslieť, nehazardovať s menom Slovana a uvedomiť si, čo znamená obliekať si belasý dres. Ak do toho nedáte srdce, v bojovnosti sa vám pri tejto kvalite každý vyrovná.

Treba sa zamyslieť, kto odovzdáva maximum a kto nie. Musíme byť na seba kritickí a vstúpiť si do svedomia. V bojovnosti sa vám dnes vyrovná už každý. Bez srdca sa však neukáže ani kvalita, ktorá v našom tíme bezpochyby je,“ povedala ikona Slovana.

Slovan má v lige najvyšší rozpočet, najlepší a najkvalitnejší káder, najlepšie podmienky, preto sa od neho právom čaká, že bude podávať dlhodobo kvalitné výkony.

Žiaľ, zatiaľ to neplatí, kanonier Šporar dal doteraz iba jeden gól a za svojimi možnosťami zaostávajú aj ďalší početní legionári!

Belasých už v stredu 18. apríla o 17.00 h čaká odvetný zápase semifinále Slovnaft Cupu - Slovenského pohára v Trnave. Po domácej remíze 1:1 majú pred sebou náročnú úlohu.

5. kolo skupiny o titul: ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 1:3 (0:2). Góly: 69. Savičevič - 15., 90.+ Gong, 2. Čatakovič. Rozhodovali: Marhefka – Ádám, Jenčura, ŽK: de Kamps, Rundič, Rabiu - Paur, Šemrinec, 1337 divákov. Slovan: Šulla – Sekulić, Bajrić, Božikov, Rundič – de Kamps (46. Savičevič) – Čavrič (70. Hološko), Holman, Rabiu (46. Vittek), Moha – Šporar.

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter