Šport 11. december 2019

Varga a Gajdošová natiahli série v ankete Triatlonista roka


Bratislavčan Richard Varga a Košičanka Romana Gajdošová opäť obhájili prvenstvá v ankete Triatlonista roka.

Najlepších športovcov Slovenskej triatlonovej únie (STÚ) slávnostne vyhlásili v stredu v Bratislave. Pre Vargu je to už jedenásty triumf v ankete, Gajdošová uspela šiestykrát v jednej sérii.

R. Varga v tomto roku vybojoval titul majstra Slovenska v šprinte, najlepšie umiestnenie vo Svetovom pohári dosiahol na pretekoch v Kapskom meste a v Karlových Varoch, keď skončil na 10. priečkach.

Vo svetovom rebríčku mu patrí 73. miesto, v olympijskom je na 66. pozícii. V hlasovaní novinárov a odborníkov sa člen klubu TRIAX Bratislava dostal na prvú priečku na 29 zo 40 odovzdaných lístkov a získal spolu 209 bodov.

Druhý Matúš Verbovský (ŠK Atóm Levice) mal 136 bodov. "Sezóna nebola taká dobrá ako tá predchádzajúca, ale triatlonová verejnosť ocenila moje výsledky aj tentokrát.

Verím, že v nasledujúcom období zabojujem o účasť na OH v Tokiu. Moje výsledky patria aj ľuďom, ktorí sú za mnou, teda sponzori a rodina, ale aj tréningoví partneri," povedal Varga.

Gajdošová v tomto roku obsadila na Africkom pohári v tuniskom Yasmine 7. miesto, vo Svetovom pohári skončila najlepšie desiata na pretekoch v Antverpách. Na ME v holandskom Weerte obsadila 16. miesto.

"Som rada, že som mala možnosť pretekať na rôznych kontinentoch. Sezóna bola dlhá, najdlhšia v kariére. Výsledky som mala hore-dolu, ale som spokojná.

Zľava Minčík, R. Varga, Gajdošová, M. Varga

Môj cieľ do ďalšieho roka je, aby som sa vyhla výkyvom, a aby som sa kvalifikovala na OH do Tokia," uviedla Gajdošová.

Členka Triatlonového klubu Košice získala v ankete 223 bodov, druhá skončila Zuzana Michaličková (KPŠ Nereus Žilina) so 167 bodmi. Juniorka Michaličková získala na MEJ tri zlaté medaily, na MSJ v zimnom triatlone skončila druhá. 

Triatlonista roka 2019

muži: 1. Richard Varga (TRIAX Bratislava) 209, 2. Matúš Verbovský (ŠK Atóm Levice) 136, 3. Miroslav Ozorák (TTK Nové Zámky) 127, 4. Ondrej Kubo (3NITY Triathlon team Bratislava) 92, 5. Marek Pavuk (ŠK Aquasport Levice) 46

ženy: 1. Romana Gajdošová (Triatlonový klub Košice) 223, 2. Zuzana Michalíčková (KPŠ NEREUS Žilina) 167, 3. Ivana Kuriačková (ŠK ATÓM Levice) 109, 4. Margaréta Bičanová (KPŠ NEREUS Žilina) 72, 5. Lýdia Drahovská (ŠBR Piešťany) 56

(TASR)
Foto: Ján Luky
0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter