Šport 6. jún 2018

V spolupráci s Interom Miláno vznikne na Slovensku Inter Academy IMAS Slovakia


Slovenský futbal sa v stredu 6. júna 2018 stal súčasťou veľkej rodiny INTER Academy. Osemnásťnásobný taliansky majster a jeden z najznámejších klubov na svete Inter Miláno otvára na Slovensku futbalovú akadémiu Inter Academy Imas Slovakia.

Slovensko sa tak zaradí k viacerým krajinám, ako napríklad Argentína, Brazília, Čína, Japonsko či Saudská Arábia, kde už akadémia Interu pôsobí. Slávnostným podpisom to potvrdili v stredu v Bratislave viceprezident Interu Miláno Javier Zanetti a prezident FC Imas Peter Hasoň.

Tréneri budú mať na starosti tri hlavné mládežnícke kategórie: Ellit Group - U15 až U19, Premium Group - U11 až U14 a Star Group - U5 až U10.

Hlavným cieľom akadémie je priniesť a dať reálnu možnosť mladým talentovaným futbalistom rozvíjať sa v domácom prostredí v podmienkach Interu Miláno a dosiahnuť športový i osobnostný rast.

Inter Academy Imas Slovakia našiel domov v zmodernizovanom športovom centre v Stupave, ktorého súčasťou je komplexné vybavenie pre hráčov - plavecký bazén, krytá športová hala, sauna, posilňovňa a služby fyzioterapeuta.

,,Je pre mňa cťou zastupovať Inter na takejto veľkolepej udalosti, akou je príchod klubu na Slovensko. S FC Imas už od začiatku komunikácie zdieľame spoločné hodnoty.

Chceme tu priniesť know-how, vďaka ktorému sa Inter dostal na svetovú úroveň," povedal dlhoročný kapitán a legendárny obranca Interu Miláno Javier Zanetti.

,,Do nášho programu sa na celom svete zapojilo približne 20 000 detí, 300 miestnych trénerov a zhruba 40 trénerov Interu, ktorí boli starostlivo vybraní a museli mať najmenej päťročné skúsenosti s trénovaním mládeže.

Našou filozofiou je pomáhať a podporovať mládež, aby mohli dospieť do stavu, keď sa z nich stanú futbalisti, ale aj ľudské osobnosti, aby vedeli zdieľať život v skupine, aby vedeli stráviť prehry aj víťazstvá," uviedol technický riaditeľ Interu Marco Monti.

,,Som rád, že sme presvedčili zástupcov Interu, že na Slovensku sa oplatí investovať čas, námahu a v neposlednom rade aj financie.

Cieľom nášho projektu je ponúknuť meno a znalosti Interu Miláno slovenským mladým futbalistom,“ doplnil Peter Hasoň, ktorý je mimochodom, majoritným majiteľom FK Inter Bratislava a veľmi mu pomohol vstať z popola.

,,Investícia do areálu v Stupave bola veľmi dôležitá. V Bratislave nie je dobrá situácia so štadiónmi. Preto sme sa rozhodli pre Stupavu, kde je aj základná škola, ktorú navštevuje 1000 detí. Chceme s ňou spolupracovať," tvrdí Hasoň.

Inter Miláno vlani zorganizoval tréningový kemp na Slovensku. Jedným z jeho účastníkov bol aj reprezentant SR do 17 rokov Roman Bekö (Slovan Bratislava), ktorý kemp absolvoval ako 15-ročný.

,,Veľa som sa naučil. Mali sme tri tréningy denne, veľa sme pracovali s loptou, často som mohol trénovať aj individuálne. Tréneri mi povedali, v čom sa mám zlepšiť v práci s loptou, učili ma aj po mentálnej stránke, ako sa správať a podobne,“ prezradil Bekö.

Podobný kemp sa uskutoční aj v tomto roku v Trebaticiach pri Piešťanoch v dňoch 1. - 15. júla.

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter