Šport 19. november 2018

V rámci Zimnej série ČSOB Marathon 2018/2019 sa pobeží aj v Dúbravke + termíny


ČSOB Bratislava Marathon sa v roku 2019 uskutoční už po štrnásty krát v tradičnom termíne, prvý aprílový víkend (6.4.- 7. 4.2019).

Registrácia na jednotlivé disciplíny podujatia je už mesiac spustená, a aj keď do štartu podujatia ešte ostáva necelých 5 mesiacov.

Prvé športové aktivity, ktoré si organizátori pripravili pre bežcov, začali už minulý týždeň a do maratónskeho víkendu už budú len pribúdať.

Svoje natrénované kilometre a získanú kondíciu si bežci budú môcť otestovať v rámci zimných bežeckých pretekov ČSOB Zimná séria 2018/2019. Túto zimu pôjde o štyri behy.

K trom minuloročným lokalitám pribudnú ešte v decembri preteky v Dúbravke.

8.12. 2018 – Dúbravka - NOVINKA!

Rozbehanie Dúbravky je prvou zimnou výzvou organizátorov. Za aktívnej podpory mestskej časti Dúbravka a v spolupráci s dúbravskou komisiou športu, odštartuje druhý decembrový víkend pri Rock Café Bratislava (pri areáli Rosnička) prvý diel z ČSOB Zimnej série 2018/2019.

Päť kilometrový zaujímavý okruh, kombinujúci beh cez park s prebehom pod lesom, pobežia v okolí štartu a cieľa „desiatkári“ dvakrát, čo robí tieto preteky divácky veľmi atraktívnymi.

12. 1.2019 – Železná studienka

Železná Studienka, ako obľúbená „lesná“ bežecká lokalita bratislavských bežcov, bude druhou zastávkou ČSOB Zimnej série. Pripravená je zaujímavá trať so štartom a cieľom v amfiteátri.

9.2.2019 – Petržalka

Vo februári sa na všetkých bežcov organizátori tešia už po druhýkrát v Petržalke. Bežať sa bude popri Chorvátskom ramene, po Petržalskej hrádzi, cez lesík medzi Malým a Veľkým Draždiakom, pričom štart aj cieľ bude pred klinikou Medissimo pri Draždiaku.

9.3.2019 – Eurovea

Posledné preteky ČSOB Zimnej Série sa už právom prezývajú „El Clasico“, nakoľko sa v marci už tradične uskutočnia na nábreží pri Eurovea.

Organizátori myslia aj na deti, tie štartujú na troch tratiach s dĺžkami 300 m / 600 m / 800 m podľa vekovej kategórie. Dospelých čakajú päť a desať kilometrové trasy. Pri každom z pretekov je očakávaný počet 800-1000 bežcov.

Medailu získa každý účastník v detskej aj dospelej kategórii, ktorý absolvuje všetky štyri preteky, bez ohľadu na vzdialenosť. Medaile sa budú dávať na záverečných pretekoch v Eurovea pri dobehu do cieľa.

Registrácia prebieha online prostredníctvom predpredaj.sk alebo bratislavamarathon.com.

Pri skorej registrácii platia výhodnejšie ceny štartovného a pri prihlásení sa na všetky štyri preteky dospelý ako aj detský účastník zaplatí špeciálnu zvýhodnenú sumu.

Po ukončení všetkých zimných sérií sa uskutoční sumárne vyhodnotenie dosiahnutých výsledných časov za všetky štyri behy.

Budú vytvorené samostatné výsledkové listiny, kde sa zrátajú časy pretekárov, ktorí štartovali na všetkých štyroch behoch (v jednej disciplíne) a tak budú vyhodnotení.

Po skončení druhých a tretích pretekov sa vytvoria aj priebežné výsledky na 5km a 10km. Celkové výsledky budú vyhlásené a víťazi odmenení v sobotu, 06.04.2019 na ČSOB Bratislava Marathon 2019.

(red, BeCool)

1 komentár
ODPOVEDAŤ Martin | 19. 11. 2018, 19:22

Chcem sa zúčastniť na vašom behu. Kde sa môžem registrovať.

Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter