Šport 12. november 2018

V Nitre traja vylúčení a cenné víťazstvo Slovana


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili 2:1 na trávniku FC Nitra v nedeľňajšom zápase 15. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy a udržali si neporaziteľnosť v aktuálnom ročníku.

„Belasí“ rozhodli o svojom triumfe v úvodnom dejstve, keď sa presadili dvakrát vďaka presnému zásahu Andraža Šporara z pokutového kopu a gólu Dávida Holmana.

Domáci hráči spod Zobora síce na začiatku druhého polčasu znížili zásluhou Andreja Fábryho, no na body im to nestačilo. Zostávajúci priebeh stretnutia priniesol hneď tri vylúčenia.

V nitrianskom drese nedohrali Tomáš Kóňa a Macdonald Ngwa Niba, v tíme Slovana sa nechal vylúčiť Šporar. Bratislavčania sú naďalej na prvom mieste tabuľ ky s 39 bodmi, druhý DAC Dunajská Streda má o šesť bodov menej.

Tréner ŠK Slovan Martin Ševela po zápase povedal: ,,Odohrali sme výborný prvý polčas. Hrali sme rýchlo na jeden – dva dotyky, ukázali sme kvalitu a vytvorili sme si dostatok šancí na to, aby sme strelili viac než dva góly.

Cez prestávku sme hráčov upozorňovali, že súper prestrieda a pôjde do rizika, no napriek tomu sme mali zlý vstup a Nitra získala veľkú energiu. Druhý polčas bol viac o bojovnosti ako o hernej kvalite. Ak v takýchto zápasoch nedáte tretí gól, ale naopak, súper zníži na 1:2, je to stále otvorené a protivník cíti šancu.

Postupom času prišli karty, vylúčenia a miestami zbytočné emócie, na druhej strane, aj emócie patria k futbalu. Prišli sme do Nitry s cieľo m vyhrať, čo nám vyšlo, no druhý polčas si musíme dôkladne rozobrať a poukázať na veci, ktoré neboli podľa našich predstáv.

Víťazstvo nás teší, potrebujeme však pracovať na viacerých veciach v našom hernom prejave. Ďakujeme za podporu aj fanúšikom, ktorí si našli cestu do Nitry a povzbudzovali nás, i keď ma mrzí incident z druhého polčasu, keď sa emócie z trávnika preniesli aj do publika.

Dôležité je, že sa nikomu nič nestalo. Som rád, že sme sa po zápase mohli spoločne s našimi priaznivcami tešiť z cenných troch bodov."

Náročný zápas prežil Andraž Šporar. V mix-zóne poskytol svoj pohľad na veci, ktoré sa udiali ihrisku. „Nechcem sa nikoho dotknúť, ale spôsob rozhodovania hlavného arbitra negatívne ovplyvnil samotný zápas.

Na ihrisku to bolo zbytočne nervózne, pričom nervozita nikdy neprospieva kvalite futbalu,“ vyhlásil slovinský útočník.

FC Nitra - Slovan Bratislava 1:2 (0:2). Góly: 46. Fábry - 38. Šporar (z 11 m), 45.+1 Holman, ŽK: Križan, Kóňa, Fábry, Niba - Šporar, Ljubičič, Moha, Božikov, ČK: 81. Kóňa po 2. ŽK, 86. Niba po 2. ŽK - 60. Šporar po 2. ŽK. Rozhodovali: Chmura - Kováč, Žákech, 2412 divákov.

Nitra: Hroššo - Kuník, Križan, Niba, Chovanec (84. Machovec) - Kóňa, Šimončič - Charizopulos (46. Vestenický), Chobot (46. Čeredničenko), Fábry - Abdulrahman 

Slovan: Greif - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - Ljubičič, Holman (70. Saláta), de Kamps - Čavrič (81. Dražič), Šporar, Moha (90.+2 Hološko)

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter