Šport 8. apríl 2018

V derby sporné okamihy nehrali v prospech Slovana


Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili nad Slovanom Bratislava 1:0 v sobotňajšom stretnutí 4. kola skupiny o titul v nadstavbovej časti Fortuna ligy. Tradiční rivali nastúpili už na 139. vzájomné derby.

Prvý polčas nepriniesol výraznejšiu šancu, domáci prišli o zraneného kapitána Lukáša Greššáka a hostia o Aleksandra Čavriča, ktorý dostal červenú kartu. Jediný gól stretnutia zaznamenal v druhom polčase po krásnej individuálnej akcii domáci Reagy Ofosu.

Obrovskú šancu na zvýšenie náskoku mal v nadstavenom čase Vachtang Čanturišvili, keď sa rútil na prázdnu bránku hostí, no brankár Slovana Michal Šulla mu stihol pred zakončením vypichnúť loptu.

Vedúca Trnava zvýšila svoj náskok pred Slovanom Bratislava na 10 bodov.

Martin Ševela, tréner Slovana Bratislava na tlačovej besede po zápase povedal:

,,Mrzí nás, že sme prehrali. Do vylúčenia sme hrali futbal, na ktorý sa dalo pozerať. S desiatimi hráčmi už to bolo ťažšie, červená karta Čavriča ovplyvnila zápas. Sporné okamihy nehrali v náš prospech. Po kontakte v pokutovom území na Čavriča to mala byť penalta, sám hráč mi potvrdil, že tam bol faul.

Vylúčeniu Čavriča niečo predchádzalo. Bol tam súboj a opľutie od Čanturišviliho. Reakcia nášho hráča nebola správna a bola to jeho chyba. Ak však rozhodca vidí jednu vec, mal by vidieť aj tú druhú. Pokiaľ si povieme A, tak treba povedať aj B.

Chceli sme vyhrať, ale neustrážili sme jednu individuálnu akciu súpera. Náskok Trnavy je strašne veľký, teoretickú šancu bojovať o titul ešte máme, ale podľa mňa si to už Spartak uhrá. Hralo sa pred peknou kulisou na krásnom štadióne, takýmto smerom by sa mal uberať slovenský futbal.“

,,Po vylúčení Čavriča sme si na ihrisku povedali, že sa ešte viac zomkneme. Myslím si, že sa nám to podarilo, boli sme lepší futbalovo i kombinačne, za predvedený výkon sa nemusíme hanbiť.

Žiaľ, športové šťastie sa priklonilo na stranu Spartaka. Vieme, akí provokatéri sú Trnavčania a celý tento klub. Od nich sa to dalo čakať, ale že rozhodca podľahne ich tlaku, tak to je amaterizmus,“ vraví obranca belasých Milan Rundič.

Aleksandarovi Čavričovi po zápase do reči nebolo. Dobre si uvedomuje, že sa mal ovládnuť aj napriek trnavským provokáciám.

Chcem sa ospravedlniť spoluhráčom, z veľkej miery sme prehrali kvôli mne. Rovnako som pripravený prijať všetky zlé slová od fanúšikov. Aj im sa ospravedlňujem. Nikdy som nič takéto neurobil. Vždy kontrolujem svoje emócie a preto dostávam minimum žltých kariet.

Veľmi som však chcel zdolať nášho najväčšieho rivala. Po neodpískanej penalte a viacerých sporných zákrokoch na mojich spoluhráčov však moje emócie rástli, až takto vybuchli. Naozaj ma to veľmi mrzí.“

FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 1:0 (0:0). Gól: 56. Ofosu, ŽK: Čivič, Godál, Egho - De Kamps, Božikov, ČK: 32. Čavrič (Slovan) za faul, rozhodovali: Očenáš - B. Hancko, D. Hrčka, 13 123 divákov.

Slovan: Šulla - B. Sekulič, Bajrič, Božikov, Rundič (76. Nono) - De Kamps (68. Vittek) - Ibrahim Rabiu, Holman (82. Hološko) - Čavrič, Šporar, Moha.

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter