Šport 6. apríl 2018

Tsunami Záhorská Bystrica valcuje florbalové Slovensko


Po triumfe juniorov Tsunami Záhorská Bystrica, ktorí vyhrali slovenskú extraligu, sa o podobný úspech pokúsia muži Tsunami. Záhorská Bystrica teda môže zaknihovať „double“. Ako ich šance proti košickému ATU vidí hrajúci kapitán a slovenský reprezentant Martin Kubovič?

Vráťme ešte krátko k semifinále. Čakali ste takú dlhú sériu? Čo rozhodlo?

Áno čakali, ATU sme počas sezóny považovali za najväčšieho súpera na ceste v boji o titul, čiže nás to vôbec neprekvapilo. Rozhodla forma brankárov, domáce prostredie v piatom rozhodujúcom zápase.


Vo finále sa opäť popasujete s Košicami. Ak môžeš porovnať tieto dva tímy, kde je vyššia kvalita?

Sú to veľmi odlišné tímy, aspoň teda v hernom prejave a teda aj obraz hry bude úplný iný. Florko je v playoff zatiaľ bez prehry, vyradili v semifinále víťaza základnej časti 3:0 na zápasy. Takže to bude určite veľmi ťažký super aj napriek tomu, že v základnej časti nepodávali veľmi presvedčivé výkony. Máme pred súperom zdravý rešpekt, ale túžba obhájiť titul je taktiež veľmi veľká. 

 
Aké máte s nimi tohtoročné štatistiky?

V základnej časti sme vyhrali oba zápasy, no nemyslím si, že by sme na to mali myslieť momentálne.  


Má súper nejakú výraznú prednosť?

Súper má niekoľko individualít, ale aj starších hráčov. Taktiež majú výborného brankára.

 
Čo zranenia alebo iné prekážky?

Vo štvrtok zápase proti ATU teda v semifinále sa nám zranil Jakub Horecký, čo je pre nás veľká strata. Doplnili nás ale juniori, ktorým už skončila extraliga veľkým úspechom a som rád, že pokračujú s nami v boji o majstrovský double a teda aj obhajobu titulu s predošlého roku


Finálová séria začína v domácom prostredí v sobotu 7.4.2018 o 15:10 v Školskej športovej hale Stupava. A v nedeľu 8.4.2018 o 14:00 v Mestskej športovej hale Stupava (v parku). Hrá sa na 3 víťazné zápasy.


(pk, foto Tsunami)

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter