Šport 12. február 2019

Tretie preteky ČSOB Zimnej série boli v Petržalke už druhý raz


Tretie preteky ČSOB Zimnej Série 2018/2019 sa minulú sobotu uskutočnili už druhýkrát v Petržalke pri Draždiaku.

Trasa pretekov a najmä jej okolie minulý rok v premiére mnohých prekvapili, pozitívne ohlasy boli aj na sobotné preteky:

„Veľa ľudí má Petržalku spojenú s termínom „betónová džungľa“, tak sme sa už druhý rok snažili tento stereotyp nabúrať a ukázať,

že v Petržalke sa nachádza možno oveľa viac zelene a krásnej prírody, akoby to ktokoľvek od mestského sídliska očakával.

Rovnako tak možnosti na behanie či už priamo po cyklotrase cez stred Petržalky, alebo po hrádzi sú výborné, nehovoriac o nami obľúbenom úseku,  lesíku medzi Malým a Veľkým Draždiakom.

Na veľké prekvapenie nám zahraniční účastníci po akcii písali, že boli prekvapení, kadiaľ vlastne v Petržalke bežali.

Veľmi nás to teší a sme radi, že tomu zodpovedala aj celková výborná a bezproblémová atmosféra podujatia“, s potešením konštatoval riaditeľ ČSOB Zimnej Série Jozef Pukalovič z Bratislava Marathon Team.

Na petržalskú časť ČSOB zimnej série sa prihlásilo rekordných 805 bežcov, 460 mužov a 345 žien a 89 detí.

Už tradične mali svoje bežecké zastúpenie aj zahraničné krajiny ako Česko, Ukrajina, Taliansko, Maďarsko, Čína, Nemecko, Veľká Británia, Španielsko, Mexiko.

Víťazom na 10km sa stal Gabriel Švajda s časom 32:40, druhý dobehol Tomáš Michalec (AŠK Fenix Bratislava) s časom 33:37 a na treťom mieste sa umiestnil Boris Kotman (QBSW, a.s.) s časom 33:47.

Medzi ženami na prvej priečke skončila Ivona Miklóšová (BMSC) 38:48, druhá dobehla Barbara Chrenková (behame.sk) 39:16 a tretie miesto vybehala Zuzana Polohová (Lesky´s runners) 39:37.

V behu na 5 km skončili bežci v nasledujúcom poradí: víťazom sa stal Šimon Wahlandt (adidas Runners Bratislava) 17:10, druhý dobehol Taras Ivaniuta (Reštartni sa.sk) 17:24 a tretí skončil René Valent (behame.sk) 17:43.

V kategórii žien sa už po tretíkrát stala víťazkou Romana Komarňanská (BMSC) s výsledným časom 19:26, na druhom mieste skončila Mária Danečková (Reštartni sa.sk) 20:29 a tretia bola Dana Janečková (BMSC) s časom 20:40.

Opätovná víťazka Romana Komarňanská si pochvaľovala trať i celkovú atmosféru pretekov: „Veľmi sa mi páčila trať na päť kilometrov.

Nebola monotónna a ubehlo to pomerne rýchlo. Atmosféra na štarte a v cieli bola veľmi príjemná. Ďakujem organizátorom za pekne strávené sobotné popoludnie a už sa teším na finálové preteky do Eurovea.“

(red)

Foto: zdroj: Be Cool

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter