Šport 7. február 2020

Tenis-Fed: Zápas Slovensko - Veľká Británia dnes otvoria Schmiedlová s Watsonovou


Slovenská tenisová dvojka Anna Karolína Schmiedlová a britská jednotka Heather Watsonová nastúpia v piatok o 16.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Pohára federácie.

K.Schmiedlová

V druhom singli si na antuke v bratislavskom NTC zmerajú sily slovenská jednotka Viktória Kužmová s britskou dvojkou Harriet Dartovou. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Sobotňajší program v AXA aréne otvorí o 16.00 h súboj tímových jednotiek Kužmovej s Watsonovou.

Po nich by sa mali na kurte objaviť Schmiedlová s Dartovou. Do záverečnej štvorhry nominoval slovenský kapitán Matej Lipták tandem Kužmová, Magdaléna Rybáriková, britská kapitánska Anne Keothavongová predbežne nahlásila pár Naiktha Bainsová, Emma Raducanuová.

Víťaz bratislavského súboja postúpi na finálový turnaj v Budapešti, kde bude 12 tímov 14.-19. apríla bojovať o cennú trofej. Účasť už majú istú vlaňajší fedcupoví finalisti Francúzsko s Austráliou, Česko ako držiteľ voľnej karty a domáce maďarské družstvo.

Britky pricestovali do Bratislavy bez svojej jednotky Johanny Kontovej. Vlaňajšiu semifinalistku Roland Garros dlhodobo trápi zranenie kolena a ešte pred štartom Australian Open oznámila, že Fed Cup v prebiehajúcej sezóne vynechá. K dispozícii nie je ani Katie Boulterová - strojkyňa vlaňajšieho víťazstva nad Kazachstanom.

Hlavnou rozhodkyňou bratislavského stretnutia bude Talianka Maria Cristina Barbaranová, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Portugalčan Carlos Ramos a Chorvátka Adelka Cinková.
      
Kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Pohára federácie:

SLOVENSKO - Veľká Británia

piatok: 16.00 Anna Karolína Schmiedlová - Heather Watsonová, Viktória Kužmová - Hariett Dartová

sobota: 16.00 Kužmová - Watsonová, Schmiedlová - Dartová

Kužmová, Magdaléna Rybáriková - Naiktha Bainsová, Emma Raducanuová

(TASR, red)
Foto: Ján Luky
0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter