Šport 7. marec 2020

Tenis-DC: Slovensko - Česko 0:2 po prvom dni, Martin prehral s Rosolom


Slovenskí tenisti prehrávajú po úvodnom dni kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Davisovho pohára s Českom 0:2.

O druhý bod pre české farby sa na antuke v bratislavskom NTC zaslúžil Lukáš Rosol, ktorý so poradil so slovenskou dvojkou Andrejom Martinom 6:4, 6:4.

Ak si chcú Slováci udržať šance na postup do Madridu, musia v AXA aréne vyhrať sobotňajšiu štvorhru so začiatkom o 17.30 h.

Martin/Rosol

Martin nastúpil proti Rosolovi s cieľom potvrdiť priaznivú vzájomnú bilanciu. Za stavu 1:1 sa dostal k dvom brejkbalom, no český hráč si podržal servis, čo ho povzbudilo.

V ďalších minútach držal so slovenským antukovým špecialistom krok a v koncovke setu slávil úspech.

V desiatom geme premenil v poradí druhý setbal, keď po jeho returne zahral Martin loptičku do siete. Úvod druhého dejstva patril lídrovi slovenského tímu, ktorý sa po rýchlom brejku ujal vedenia 2:9.

Rosol si však v šiestom geme zobral späť stratené podanie, vyrovnal na 3:3 a dostal sa na koňa. V ôsmom geme mal dve šance získať rozhodujúci brejk.

Martin ich odvrátil, keď vytiahol z arzenálu dva víťazné forhendy a vyrovnal na 4:4. Záver však patril Rosolovi, ktorý v desiatom geme premenil hneď prvý mečbal.

Víťaz bratislavského súboja postúpi na finálový turnaj v Madride, kde bude 18 tímov 23.-29. novembra bojovať o cennú trofej.

Účasť v španielskej metropole už majú istú vlaňajší daviscupoví semifinalisti Španielsko, Kanada, Rusko, Veľká Británia a dvaja držitelia voľných kariet Francúzsko so Srbskom.

D. Hrbatý

Kapitán slovenského daviscupového tímu Dominik Hrbatý po prvom dni federálneho derby proti Česku ešte nehádže flintu do žita.

Napriek nepriaznivému stavu 0:2 verí, že Filip Polášek s Igorom Zelenayom uspejú v sobotňajšej štvorhre a slovenský tím sa ešte popasuje o postup na finálový turnaj v Madride.

"Chceli sme, aby to bolo po úvodných dvojhrách 1:1. Nedá sa nič robiť, po prvom dni prehrávame 0:2. Ešte však nič nie je stratené.

Dúfam, že Filip Polášek s Igorom Zelenayom v debli potvrdia svoje kvality. Uvidíme, koho postavia Česi, či nechajú Veselého vyšťaviť, alebo ho budú šetriť na dvojhru," uviedol Hrbatý.

Podľa jeho slov Veselý s Rosolom nepredviedli výnimočné výkony, no na rozdiel od Jozefa Kovalíka s Andrejom Martinom v rozhodujúcich momentoch na antuke v AXA aréne nespravili chyby.

"Andrej Martin viedol v druhom sete sa stavu 4:4 pri podaní Rosola 30:0, no následne dal dva auty.

Aj Jojo Kovalík spravil v závere súboja s Veselým tri chyby. Oboch českých hráčov držalo prvé podanie, to bol základný rozdiel," dodal šéf slovenskej lavičky.

Jozef Kovalík

      Kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára:
      SLOVENSKO - Česko 0:2 po prvom dni
      Jozef Kovalík - Jiří Veselý 3:6, 5:7
      Andrej Martin - Lukáš Rosol 4:6, 4:6
      sobota:
      17.30 Filip Polášek, Igor Zelenay - Jonáš Forejtek, Zdeněk Kolář 
      Martin - Veselý, Kovalík - Rosol

(TASR)
Foto: Ján Luky
0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter