Šport 5. marec 2020

Tenis-DC: Kvalifikačný duel Slovensko - Česko v Bratislave otvoria Kovalík s Veselým


Slovenská tenisová dvojka Jozef Kovalík a česká jednotka Jiří Veselý nastúpia v piatok o 16.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Davisovho pohára.

V druhom singli si na antuke v bratislavskom NTC zmerajú sily slovenská jednotka Andrej Martin s českou dvojkou Lukášom Rosolom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Sobotňajší program v AXA aréne otvorí o 17.30 štvorhra, v ktorej by Filip Polášek s Igorom Zelenayom mali čeliť páru Jonáš Forejtek, Zdeněk Kolář.

Zľava Zelenay, Polášek, Forejtek a Kolář

Nasledovať bude duel tímových jednotiek Martina a Veselého. V záverečnej dvojhre by sa mali predstaviť Kovalík s Rosolom.

Víťaz bratislavského súboja postúpi na finálový turnaj v Madride, kde bude 18 tímov 23.-29. novembra bojovať o cennú trofej.

Účasť v španielskej metropole už majú istú vlaňajší daviscupoví semifinalisti Španielsko, Kanada, Rusko, Veľká Británia a dvaja držitelia voľných kariet Francúzsko so Srbskom.
      

Český tím

Kvalifikačný duel o postup na finálový turnaj Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Česko
      piatok:
      16.00 Jozef Kovalík - Jiří Veselý, Andrej Martin - Lukáš Rosol
      sobota:
      17.30 Filip Polášek, Igor Zelenay - Jonáš Forejtek, Zdeněk Kolář 
      Martin - Veselý, Kovalík - Rosol

Kapitán slovenského daviscupového tímu Dominik Hrbatý musel pred kvalifikačným duelom s Českom vyriešiť dilemu, koho nominuje ako druhého singlistu.
Voľba napokon padla na Jozefa Kovalíka, ktorý sa na antuke cíti ako ryba vo vode. Šéf slovenskej lavičky verí, že Kovalík v piatkovej úvodnej dvojhre zaskočí českú jednotku Jiřiho Veselého a nasmeruje slovenský tím na finálový turnaj v Madride.
"O dôvodoch, pre ktoré som sa rozhodol uprednostniť Jozefa Kovalíka pred Norbertom Gombosom, budem zrejme hovoriť až po stretnutí.
Kovalík - Veselý
Možno by som čosi odhalil zo slovenskej kuchyne. Verím, že to bolo správne rozhodnutie, ktoré sa nám vyplatí. Jojo je čistokrvný antukár. Má typickú antukovú hru a pokiaľ predvádza svoj najlepší tenis, je veľmi nepríjemný. Snáď v piatok nájde pokoj a pohodu.
Dúfam, že dokáže zo seba vydať maximum a zdolá Veselého," uviedol pre TASR Hrbatý.
V českom tíme sa na pozícii dvojky objaví skúsený Lukáš Rosol. "Neočakával som, že by Česi mohli vo dvojhrách postaviť niekoho iného ako Veselého s Rosolom. Nikto iný nie je na úrovni našich chalanov.
Pozitívne je, že Andrej Martin má s Lukášom priaznivú bilanciu. Každý zápas je iný a Davis Cup je odlišný ako turnaje, no Andrej ho pozná a vie sa na neho pripraviť. Aj Rosolov štýl hry by mu mal sedieť.
Ak zahrá svoj štandard a nadviaže na výkony z juhoamerického turné, verím, že zvíťazí."
(TASR)
Foto: Ján Luky
0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter