Šport 1. február 2020

Šport: Národné športové centrum ocenilo 20 športovcov a 17 trénerov


Celkovo 20 športovcov a 17 trénerov ocenilo vo štvrtok v Bratislave Národné športové centrum za ich výsledky v roku 2019.

Na slávnostnom podujatí v hoteli Lindner Gallery Central sa zúčastnila ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová i štátny tajomník pre šport Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Jozef Gönci.

Medzi laureátmi boli zástupcovia jedenástich olympijských a jedného neolympijského športového odvetvia. Z rúk ministerky a riaditeľa NŠC Borisa Čavajdu si prevzali ocenenia snoubordista Samuel Jaroš za striebornú medailu z MS juniorov v disciplíne slopestyle, karatista Adi Gyurík za striebro z ME do 21 rokov v kumite a boxer Andrej Csemez za bronz z Európskych hier v Minsku a zároveň ME.

Ďalšími ocenenými boli napríklad karatistka Michaela Čukanová za striebornú medailu v kata z ME kadetiek alebo Gabriela Gajanová za 4. miesto v behu na 800 m z ME do 23 rokov. Za výsledky z vlaňajška odmenili aj atlétku Danielu Ledeckú a už istú účastníčku OH 2020 v Tokiu športovú gymnastku Barboru Mokošovú.

B. Mokošová/Zvalo

Úspešní boli aj športoví lezci Vanda Michalková a Peter Kuric, či vzpieračka Nikola Seničová, ocenená za 2. miesto v dvojboji na ME do 20 rokov a plavkyňa Nikoleta Trníková. Z neolympijských športov dostala cenu Tamara Miklušová, ktorá na Slovensko priviezla bronzovú medailu zo školských MS v orientačnom behu.

Ministerka Martina Lubyová ocenila výkony športovcov v minulom roku: "Národné športové centrum sa dlhodobo venuje podpore mladých talentovaných športovcov a teší ma, že aj vďaka zázemiu, ktoré tu našli, si opäť môžeme pripomenúť a oceniť pekné športové úspechy, ktoré títo naši reprezentanti dosiahli“.

B. Čavajda vľavo

Športový rok 2019 zhodnotil aj riaditeľ NŠC Boris Čavajda: "Tradícia oceňovaní úspešných športovcov NŠCbýva každoročne aj potvrdením skutočnosti, že práca s mladými športovcami na zvyšovaní ich výkonnosti má svoje pravidlá, svoj zmysel a význam.

Naša inštitúcia sa výrazným spôsobom podieľa na formovaní športovcov mladej generácie a môžeme byť hrdí na výborné výsledky mnohých z nich aj v uplynulom roku 2019.

Viacerí prispeli k skvelej reprezentácii Slovenskej republiky na vrcholných medzinárodných fórach.

Medzi ocenenými mladými športovcami je veľa talentov vo svojich športových odvetviach, z úspechov ktorých sa úprimne tešíme a do ďalšej športovej kariéry im želáme ďalšie napredovanie a veľa radosti v ich pôsobení."

(TASR)
Foto: Ján Luky
0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter