Šport 21. október 2018

Šporar vystrieľal Slovanu ďalšie tri body


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava dosiahli na Pasienkoch nad hráčmi FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble víťazstvo 3:1 v sobotňajšom stretnutí 12. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2018/2019.

Zverenci Martina Ševelu duel otočili z nepriaznivého stavu vo svoj prospech. V 18. min otvoril skóre z pokutového kopu stredopoliar hostí Tomáš Ďubek.

O desať minút neskôr vyrovnal slovinský kanonier Andraž Šporar a ešte v prvom polčase poslal belasých do vedenia Rharsalla Moha.

Triumf domáceho tímu poistil v 71. min z penalty druhým zásahom Šporar. Slovan v aktuálnej sezóny Fortuna ligy ešte ako jediný neprehral a s 30 bodmi je na čele tabuľky. Druhý DAC Dunajská Streda má o tri body menej.

,,Spočiatku sme mali problémy v stredovej formácii, ale neskôr si hráči už plnili ofenzívne úlohy. Trochu nás pribrzdil gól z pokutového kopu, ale podarilo sa nám dobre zareagovať.

Napokon sme mohli v prvom polčase streliť aj štyri góly, ale neboli sme dosť efektívni. V druhom sme mali ďalšie šance, výsledok mohol byť výraznejší.

Súpera sme nepustili do väčšej šance, boli sme kontaktní, dobre organizovaní. Verím, že sme sa opäť naštartovali a budeme pokračovať vo víťaznej vlne,“ povedal tréner ŠK Slovan Martin Ševela.

„Po inkasovanom góle sme vedeli, že musíme byť trpezliví. Vedeli sme, že skôr či neskôr sa strelecky presadíme a súpera zlomíme,“ zdôraznil líder ofenzívy belasých Andraž Šporar.

Slovinec je najlepší strelec ligy: „Jedenásť zápasov, jedenásť gólov. Samozrejme, že som spokojný a že ma to teší. Najdôležitejšie je však postavenie tímu. Sme stále na čele a stále neporazení.

Jeden z najdôležitejších faktorov nášho úspech bolo, že sme väčšinu zápasu hrali skutočne pekný futbal. Predviedli sme niekoľk o dobrých akcií, bolo to vydarené stretnutie,“ hodnotil Šporar.


ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:1 (2:1).

Góly: 26., 70. Šporar (druhý z 11 m), 33. Moha - 18. Ďubek (z 11 m). Rozhodovali: Ziemba – Weiss, Hrmo, ŽK: Bajrič, Ljubicič - Richtárech, Ďubek, 1160 divákov

Slovan: Greif – Apau, Bajrić, Božikov, Suchockij – Ljubicić, de Kamps (69. Čavrič) – Dražič, Šporar, Holman (84. Savičevič), Moha

Zlaté Moravce-Vráble: Krnáč – Čögley, Banovič, Práznovský, Chren (86. Karlík) – Richtárech (77. Dimitrijevič), Ľupták - Ewerton, Ďubek (70. Duga), Brašeň – Urgela

(mv)

Foto:skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter