Šport 1. február 2019

SOŠV má novú spoluprácu so značkou oblečenia, premiéra na EYOF


Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) začal v horizonte príprav na OH 2020 v Tokiu spoluprácu so športovou značkou 4F.

Tá pripraví kolekciu oblečenia nielen na budúcoročné vrcholné podujatie, ale už aj na zimný Európsky olympijský festival mládeže.

EYOF Sarajevo & East Sarajevo 2019 sa uskutoční od 10. do 15. februára a Slovensko bude v Bosne a Hercegovine reprezentovať 45 športovcov (31 chlapcov a 14 dievčat) a celkovo 71 členov výpravy.

"Zimný EYOF bude prvá skúška ohňom, teším sa, pôjdem tam a budem im fandiť. Verím, že aj oblečenie prispeje, že budeme vytvárať jeden tím.

Bol by som rád, keby boli športovci hrdí na to, čo reprezentujú. Spojenie národných a olympijských symbolov je asi najväčšia výsada, akú môže mať športovec.

Spolupráca znamená pre našich športovcov moderné a kvalitné oblečenie, pre fanúšikov, že si môžu kúpiť časti kolekcie pre vlastnú potrebu.

Myslím si, že to bude pre obe strany prospešná spolupráca. Výber nebol jednoduchý, kľúčovú úlohu zohrali názory a skúsenosti športovcov.

Netajím očakávania, že oblečenie bude spĺňať aj národné kritériá a podarí sa nám odlíšiť od iných krajín," povedal prezident SOŠV Anton Siekel.

Dizajn olympijského oblečenia nadviaže na čičmiansky vzor, ktorý je známy už z predchádzajúcich účastí pod piatimi kruhmi. Výbor ho však chce rozšíriť aj o ďalšie národno-kultúrne prvky.

Na tvorbe kolekcie sa podieľali aj samotní reprezentanti vrátane strelkyne a členky Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Danky Bartekovej.

"Všetci to riešime, hneď ako dostaneme balíčky s oblečením, pretože na OH prakticky nemôžeme nosiť nič iné.

Veľmi sa tešíme, že zostávame verní národným farbám bielej, modrej a červenej," uviedla Barteková.

"Oveľa lepšie sa cítime vo veciach, v ktorých sme spokojní," dodala ďalšia olympijská medailistka v športovej streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková.

(TASR)
Foto: zdroj:Grape PR
0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter