Šport 3. august 2018

Slovan zvládol odvetu a v 3. kole EL ho čaká Rapid Viedeň


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava triumfovali na bratislavských Pasienkoch nad hráčmi maltského FC Balzan 3:1 vo štvrtkovom odvetnom stretnutí 2. predkola Európskej ligy 2018/2019 a postúpili do ďalšej fázy súťaže.

Dva góly domáceho tímu strelil slovinský kanonier Andraž Šporar, jedenkrát sa presadil Aleksandar Čavrič. Za hostí skóroval Cadu. V úvodnom zápase na Malte síce zverenci Martina Ševelu neuspeli 1:2, ale dvojgólovým úspechom v odvete si vybojovali postup do ďalšej fázy.

Belasí sa stretnú v 3. predkole s rakúskym Rapidom Viedeň, ktorý bol do tejto fázy nasadený priamo. Prvý zápas sa odohrá 9. augusta v Bratislave.

,,Nehrá sa na dominanciu, ktorá bola opäť na našej strane, ale na góly. Vyšiel nám vstup do zápasu, ujali sme sa vedenia, ale súper hru neotvoril. Sami sme si to skomplikovali za stavu 3:0, ale postupový cieľ sme splnili a to je hlavné.

Asi si musíme prejsť aj takýmito zápasmi a emóciami. Rapid nebude jednoduchý súper, pred dvoma rokmi som proti nemu viedol Trenčín. Doma sme prehrali 0:4, keď sme hrali naivne a súper nás trestal gólmi z brejkov. Víťazstvo 2:0 vo Viedni už nám nebolo nič platné."

Útočník Andraž Šporar sa znova strelecky presadil, keď dal dva góly. ,,Bol to náročný zápas, ale jeho väčšiu časť sme mali pod kontrolou. Po znížení súpera na 1:3 sme trochu znervózneli a museli sme o postup bojovať, ale myslím, že sme boli jednoznačne lepší a zaslúžene ideme ďalej.

Najskôr sa sústredíme na zápas s Michalovcami, až potom sa budeme pripravovať na Rapid Viedeň."

odveta 2. predkola EL 2018/2019:

Slovan Bratislava - FC Balzan 3:1 (1:0). Góly: 70. a 71. Šporar, 7. Čavrič - 77. Cadu, ŽK: Šulla, Hološko, Božikov - Božovič, Kaljevič, Cadu, Šljivič. Rozhodovali: Boucaut - Conotte, Cremers (všetci Belg.), 4176 divákov, (prvý zápas: 1:2, do 3. predkola postúpil Slovan)

Slovan Bratislava: Šulla - Apau, Saláta, Bajrič, Božikov - Nono - Savičevič (82. De Kamps), Dražič (87. Hološko), Moha – Čavrič (75. Cmiljanič), Šporar

FC Balzan: Sultana - Božovič, Johnson, Serrano, Bezzina (83. Majdevac) - Šljivič, Lepovič (75. Correa) - Ljubomirac, Cadu, Lecao (62. Effiong) – Kaljevič

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter