Šport 1. júl 2019

Slovan zdolal Slaviu a získal Pohára Ferdinanda Daučíka


Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v nedeľu na Tehelnom poli v druhom ročníku Pohára Ferdinanda Daučíka

nad štvrťfinalistom uplynulého ročníka Európskej ligy Slaviou Praha 3:2.

 

Belasí viedli vo federálnom derby v polčase 2:0, no český šampión dokázal v druhom dejstve vďaka dvom gólom Tomáša Součka vyrovnať.

 

Slovan napokon strhol víťazstvo na svoju stranu, v 69. minúte strelil víťazný gól domácich Dejan Dražič.

 

Spokojný tréner ŠK Slovan Martin Ševela po zápase povedal: „Som veľmi rád, že sme absolvovali túto výbornú previerku s veľmi kvalitným súperom.

 

Najmä prvý polčas spĺňal vysoké parametre čo sa týka kvality aj intenzity, boli sme nebezpeční smerom dopredu a podľa môjho názoru sme boli lepším mužstvom.

 

Z našej aktivity pramenili aj dva pekné góly. Nie som spokojný so vstupom do druhého dejstva, chvíľkovým poľavením a stratou koncentrácie sme vrátili súpera späť do hry.

 

Ukázalo sa, na čom musíme popracovať. Máme informácie, že Sutjeska má ako náš prvý súper v kvalifikácii Ligy majstrov nebezpečné štandardné situácie. Túto časť hry potrebujeme zlepšiť.

 

Veľmi ma teší, že chalani opäť ukázali víťaznú mentalitu, išli za víťazstvom, pričom ak by sme v závere lepšie riešili brejkové situácie,

 

mohol byť rozdiel v skóre aj výraznejší. Zdolali sme súpera, ktorý patrí medzi európske tímy vyššej kvality, čo nás naozaj teší a dodáva nám to aj sebavedomie do novej sezóny.

 

Program prípravy uzavrieme v stredu na Pasienkoch zápasom so St. Pölten, kde dostanú viac priestoru hráči, ktorí mali dnes nižšiu minutáž.

 

Rád by som sa poďakoval fanúšikom, ktorí opäť vytvorili skvelú atmosféru. Som rád, že sme sa mohli spoločne tešiť zo zisku Pohára Ferdinanda Daučíka“.

 

,,Nebol to obyčajný prípravný zápas, naopak, pristúpili sme k nemu s plnou vážnosťou, lebo sme veľmi chceli vyhrať nad niekdajším rivalom Slovana z bývalej federálnej ligy.

 

Som veľmi rád, že sa nám to podarilo a že obidve mužstvá potešili divákov výborným výkonom,“ vraví Andraž Šporar, najlepší strelec minulej sezóny Fortuna ligy.

 

,,Na niekdajšie derby prišla pekná návšteva, hrali sme už v podstate v kompletnej zostave, lebo na budúci týždeň nás už čaká prvý zápas 1. predkola Ligy majstrov proti FK Sutjeska Nikšić.

 

Som rád, že sme generálku na tento súboj zvládli veľmi dobre,“ hovorí brankár Dominik Greif.

2. ročník Pohára Ferdinanda Daučíka:

ŠK Slovan Bratislava – SK Slavia Praha 3:2 (2:0). Góly: 24. Moha, 45. Šporar, 69. Dražič – 53. a 60. Souček. Rozhodovali: Pavlík – Pozor, Roszbeck, ŽK: Dražič - Souček, 5950 divákov.

Slovan: Greif – Medveděv, Bajrič, Božikov (63. Abena), Suchockij – Ljubičič (66. de Kamps) – Čavrič (77. Holman), Ratao, Dražič (84. Strelec), Moha – Šporar

Slavia: Kolář – Coufal (72. Holeš), Kúdela, Král (46. Hovorka), Bořil (80. Zelený) – Souček, Ševčík (80. Frydrych) – Masopust (70. Olayinka), Traore (72. Hušbauer), Zmrhal (72. Hilal) – Baluta (66. van Buren)

 

(ll)

Foto:Milina Strihovská

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter