Šport 30. september 2018

Slovan vyhral aj v Trnave a vonku je stále stopercentný


Šláger 10. kola futbalovej Fortuna ligy vyznel pre Slovan Bratislava. Majstrovský Spartak Trnava doma prehral s lídrom tabuľky 1:2 (1:1).

Slovan zostal naďalej stopercentný na ihriskách súperov v tejto sezóne. Trnava má z desiatich zápasov v domácej najvyššej súťaži na konte stále len dve víťazstvá a priebežne je deviata.

Kedysi slávne derby sa hralo na Štadióne Antona Malatinského pred 6345 divákmi. Tréner domácich Radoslav Látal bol počas stretnutia vykázaný na tribúnu.

Už v 24. minúte hlavný rozhodca Pavol Chmura vykázal na tribúnu za protesty trénera domáceho Spartaka Radoslava Látala.

Skóre najslávnejšieho slovenského derby otvoril v 42. minúte hosťujúci Andraž Šporar, v nadstavenom čase prvého polčasu vyrovnal Marek Bakoš.

V 78. minúte rozhodol o víťazstve "belasých" Dejan Dražič.

,,Bol to zaujímavý zápas solídnej úrovne. Dali sme pekný prvý gól, ale strata koncentrácie nás stála lepší výsledok už do konca prvého polčasu.

Druhý polčas sa odohrával zväčša medzi šestnástkami. Dá sa povedať, že to bolo o tom jednom góle a som rád, že sme ho strelili my.

Teší ma, že som sa mohol vrátiť na lavičku a byť s chlapcami spätý počas celého zápasu. To rozhodne patrí k futbalu prežívať emócie spoločne s hráčmi.

Po administratívnej chybe som bol predtým potrestaný, čo som nemohol ovplyvniť.

Sme šťastní, že si tri body vezieme do Bratislavy a budeme ďalej pracovať na tom, aby pribúdali víťazstvá na našom konte," povedal po stretnutí tréner ŠK Slovan Martin Ševela.

„Perfektné derby! Dnešok pre každého slovanistu znamenal veľa. Hrali sme proti nášmu najväčšiemu rivalovi a mali sme obrovskú motiváciu, aby sme ho zdolali.

Podali sme bojovný, tímový výkon, každý nechal na ihrisku sto percent. Víťazstvo sme si zaslúžili.

Vyhrali sme v Trnave, stále sme bez prehry a prví v tabuľke, takže ideálna sobota,“ vraví hrdina 152. najslávnejšieho derby a autor víťazného gólu Dejan Dražič.

Brankár Slovana Dominik Greif sa znova vypracoval na jeho oporu, hoci v tomto derby nebol veľmi zamestnaný.

,,Rozhodla naša efektivita. Keby Bakoš premenil šancu na 2:1, bolo by to celé o inom. Uplynulé zápasy možno neboli z našej strany herne excelentné, ale bojovnosťou sme ich výsledkovo zvládli.

Týmto spôsobom sa vyhrávajú tituly, ale musíme ísť od zápasu k zápasu."

FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1). Góly: 45.+2 Bakoš - 42. Šporar, 78. Dražič. ŽK: Bakoš, Greššák, Čanturišvili, Kadlec - Apau, Dražič, Nono, De Kamps. Rozhodovali: Chmura - Benko, Kováč, 6346 divákov.

Trnava: Chudý - Kadlec, Hladík, Tóth, Oravec - Greššák (69. Kulhánek) - Jirka (87. Malecki), Rada (83. Miesenböck), Grendel, Čanturišvili - Bakoš

Slovan: Greif - Apau, Saláta, Bajrič, Suchockij - De Kamps (85. Savičevič) - Čavrič, Nono, Dražič (89. Laczkó), Moha – Šporar

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter