Šport 10. august 2018

Slovan vydoloval proti Rapidu najtesnejšie víťazstvo


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili doma 2:1 nad rakúskym tímom SK Rapid Viedeň vo štvrtkovom úvodnom zápase 3. predkola Európskej ligy 2018/2019.

O góly belasých, ktorí otáčali nepriaznivý stav, sa na Pasienkoch pred 9563 divákmi postarali v 29. min obranca Vasil Božikov a po zmene strán v 50. min vlastencom chorvátsky stopér hostí Mateo Barač.

Rapid poslal do vedenia v 12. min pohotovo kapitán Stefan Schwab. V 84. min zlikvidoval brankár Slovana Dominik Greif pokutový kop v podaní Deniho Alara.

Úradujúci slovenský vicemajster má pred odvetou, ktorá bude o týždeň 16. augusta o 20.30 h v rakúskej metropole, o niečo lepšiu východiskovú pozíciu na postup do play-off kontinentálneho pohára číslo dva.

V ňom si úspešnejší z tejto dvojice zmeria sily s víťazom konfrontácie Hajduk Split (Chor.) - FCSB (Rum.) o účasť v hlavnej skupinovej fáze Európskej ligy.

Tréner ŠK Slovan Martin Ševela po zápase povedal: ,,Dosiahli sme víťazstvo, po ktorom sme tak túžili. Prvý polčas bol z našej strany opatrný, akoby sme sa báli.

Gól súpera bol o individuálnej zodpovednosti nášho obrancu. My sme však dobre zareagovali a po štandardke sme Božikovom strelili krásny vyrovnávajúci gól.

V prvom polčase bol lepší súper. Po zmene strán sme boli lepší my, podarilo sa nám napokon strhnúť víťazstvo na našu stranu. Súper si síce strelil vlastný gól, ale s naším pričinením. Som rád, že hráči dostali možnosť takejto konfrontácie.

Výborný výkon podal Dominik Greif. Je dobré, že máme tak kvalitnnú brankársku dvojku. Ďakujem aj fanúšikom, že prišli, spravili výbornú atmosféru, taká tu nebola už štyri roky. My chceme postúpiť čo najďalej, máme na to recept.

Pomohlo nám víťazstvo, je to lepšie ako nerozhodný výsledok. Rapid musí v domácej odvete dať gól, viac to otvoriť. Čaká nás však náročných 90 minút. Máme svoje sny, urobíme všetko, aby sme ich naplnili."

Brankár Dominik Greif predviedol niekoľko výborných zákrokov a bol najväčšou oporou víťazov. ,,Iba v stredu som sa dozvedel, že pôjdem do bránky. Snažil som sa pomôcť mužstvu, verím, že sa mi to podarilo.

Duel bol aj o šťastí, oni dali brvno, nepremenili jedenástku. Mohlo to pre nás dopadnúť aj horšie. Využil som informácie a videoanalýzy s naším trénerom brankárov a zalovil som v pamäti, kde to súperov hráč kope. Jeho pokus som vyrazil, čo ma veľmi potešilo.

Nepamätám si zaplnené Pasienky, ďakujem divákom za podporu. Do Viedne sa pôjdeme pobiť o postup.

zápas 3. predkola EL 2018/2019:

Slovan Bratislava - Rapid Viedeň 2:1 (1:1). Góly: 29. Božikov, 49. Barač (vlastný) - 12. Schwab, ŽK: Moha, Nono, Saláta, Hološko (na striedačke) - Murg, Potzmann, Bolingoli. Rozhodovali: Raczkowski - Obukowicz, Siejka (všetci Poľ.), 9563 divákov.

Slovan Bratislava: Greif - Apau, Saláta, Bajrič, Božikov - Nono (86. Rabiu) - Dražič (90. Laczkó), Holman (46. Savičevič), Moha – Čavrič, Šporar

Rapid Viedeň: Strebinger - Potzmann, Sonnleitner, Barač, Bolingoli - Ljubicic, Schwab - Murg (77. Guillemenot), Knasmüllner (68. Ivan), Berisha – Alar

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter