Šport 27. august 2018

Slovan viedol nad Trenčínom 3:0 a predsa nevyhral


Líder futbalovej Fortuna ligy Slovan Bratislava remizoval s Trenčínom 3:3 v nedeľňajšom stretnutí 6. kola.

Belasí viedli už od 2. min, kedy Andraž Šporar utiekol obrane hostí a osamotený pred brankárom Igorom Šemrincom nezaváhal.

Aj ďalšie dva góly dal Slovan zo stredu "šestnástky". Dejana Dražiča síce tesne bránil Lukáš Skovajsa, no v 28. min bolo 2:0. Krajný obranca Mitch Apau sa nečakane vybral do útoku a peknou prihrávkou ho našiel Šporar.

S vysokou prehrou sa odmietol zmieriť Hamza Čatakavič, ktorý tesne pred prestávkou znížil.

V druhom polčase to dlho nevyzeralo, že hostia získajú bod, no v závere najprv Antonio Mance hlavou znížil a Čatakovič vzápätí premenil pokutový kop, ktorý po faule brankára Dominika Greifa na Jakuba Paura nariadil arbiter Pavol Chmura.

Slovan vedie domácu ligu o dva body pred druhou Dunajskou Stredou.

Sklamaného trénera Slovana Martina Ševelu veľmi hnevala strata bodov zo záveru stretnutia: ,,Do zápasu sme výborne vstúpili, dali sme rýchlo úvodný gól a do prestávky sme si vypracovali dosť šancí.

Vedeli sme, že súper sa bude v druhom polčase snažiť o vyrovnanie, čím sa nám otváral priestor na šance za jeho obranou. Ak by sme po šanciach Šporara zvýšili náskok, bolo by všetko ináč. Záver bol nevysvetliteľný.

Prišlo tam k neskorým reakciám. Musíme hrať jednoduchšie. Neviem, čo tam Nono robil s loptou, hovoril som mu už cez polčas, že musí niektoré veci zjednodušiť.

Viem, že je Španiel a má loptu rád, ale musíme hrať v závere odlišne. V z& aacute;v ere sme mohli dať gól, ale nepodarilo sa nám to. Mali sme to rozohrané dobre, pri tomto sme určite stratili dva body."

Slovan si v tomto ročníku vo Fortuna lige iba dva razy udržal čisté konto, navyše jeho obrana Slovana dostala za uplynulé tri zápasy sedem gólov, štyri na ihrisku Rapidu Viedeň v Európskej lige, tri v nedeľňajšom zápase s Trenčínom.

Preto sme sa M. Ševelu spýtali, či nechystá zmeny hlavne v obrane. ,,S Rapidom sme dlho prehrávali 0:1, výsledok nás neposúval ďalej. Preto sme to otvorili. Tento zápas neberiem ako nejaké porovnanie.

V nedeľu sme inkasovali po štandardke a po pokutovom kope. Nemyslím si, že to je veľa.

Trenčín má ofenzívnu silu už dlhodobo, vie dávať góly. Musíme pracovať na individuálnych činnostiach jednotlivcov po strate lopty, na reakciách v situáciách, keď má loptu súper.

To nie je len o jednotlivcoch, za toto môže celé mužstvo. Jedenásť hráčov bráni a jedenásť útočí. Nie je to o tom, že treba zmeniť obranu. Pri kontaktnom góle urobil chybu Nono, je otázka či mal ísť dolu. Na obranu by som to nezvaľoval."

Mimochodom, Slovan v minulých dňoch posilnil chorvátsky futbalista Marin Ljubičič, ktorý sa na dvojročnej zmluve dohodol po nedávnom odchode z FC DAC 1904 Dunajská Streda.

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 3:3 (3:1). Góly: 2. Šporar, 29. Dražič, 38. Apau - 45. a 88. Čatakovič (druhý z 11 m), 87. Mance. Rozhodovali: Chmura - Hrčka, Chládek, ŽK: Nono, Greif - Van Arnhem, Ubbink, Čatakovič, 1567 divákov.
ŠK Slovan Bratislava: Greif - Apau, Saláta, Bajrič, Božikov - Nono - Savičevič (81. Hološko), Holman (61. De Kamps) - Dražič, Šporar, Moha

AS Trenčín: Šemrinec – Yem, Paur, Mašovič, Skovajsa – Van Arnhem (85. Kleščík), Ubbink - Bukari (77. Sleegers), Azango - Čatakovič, Kvocera (46. Mance)

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter