Šport 20. júl 2018

Slovan v odvete EL deklasoval moldavský Milsami


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si bez problémov vybojovali postup do 2. predkola Európskej ligy (EL) 2018/2019.

Favorizovaní hráči úradujúceho slovenského vicemajstra deklasovali v domácom prostredí FC Milsami Orhei 5:0 (3:0) vo štvrtkovom odvetnom stretnutí 1. predkola EL a po minulotýždňovom triumfe 4:2 v prvom vzájomnom meraní síl na moldavskej pôde idú ďalej. 

ŠK Slovan Bratislava si v 2. predkole Európskej ligy zmeria sily s maltským tímom FC Balzan. "Belasí" najskôr nastúpia na trávniku súpera (26. 7.), odveta bude na Pasienkoch 2. augusta.

,,Z našej strany vládne spokojnosť s výsledkom i postupom. Podarilo sa nám streliť päť gólov, mohlo ich byť aj viac, ale sme skromní a pokorní. Zápas mal podobný priebeh ako ten prvý v Moldavsku.

Strelili sme tri góly, po prestávke sme náskok zvýšili, no mali sme tam pasáže, kde sme súperovi ponúkli nejakú pološancu.

Tým pádom naši hráči museli vynaložiť energiu na bránenie, pričom našou snahou je, aby súper behal čo najviac bez lopty. O tomto s nimi budeme hovoriť, aby sme eliminovali to, čo dnes nebolo dobré.

Päť-nula je však výborný výsledok a každé víťazstvo si treba vážiť, tobôž v pohárovej Európe," povedal na tlačovej besede po zápase tr&eac ute;ner ŠK Martin Ševela.

Jeho mužstvo má necelých 72 hodín na to, aby dobre zregenerovalo do prvého majstrovského zápasu v novej sezóne na pôde ViOnu Zlaté Moravce. Ciele Slovana vo Fortuna lige sú opäť najvyššie - majstrovské.

Sto rokov od založenia by chcel klub osláviť na novom štadióne oslavami titulu, na ktoré čaká od roku 2014. Rovnako dôležitý pre Slovan je aj úspech na medzinárodnom poli.

,,Storočnicu a návrat domov chceme osláviť ziskom double. Zavŕšili sme obmenu kádra, ktorý sme postupne budovali dva a pol roka.

Dnes môžem povedať, že sme po športovej stránke pripravení, aby sme na Slovensku dosiahli maximum a boli úspešní.

V Európskej lige je našou povinnosťou prejsť cez prvé adruhé kvalifikačné kolo, v treťom kole bude veľa závisieť aj od žrebu. Budú tam hrateľní súperi, no aj tímy ako FC Sevilla či Zenit Petrohrad.

Vo futbale je však možné všetko, stačí si spomenúť, ako sme pred pár rokmi vyradili AS Rím.

Aj pokiaľ dostaneme papierovo silnejšieho súpera, tak urobíme maximum, aby sme sa tretíkrát v histórii dostali do skupinovej fázy," vyhlásil vicep rezident klubu Ivan Kmotrík ml.

1. predkolo EL 2018/2019 - 2. zápas:

ŠK Slovan Bratislava - FC Milsami Orhei 5:0 (3:0). Góly: 15. a 25. Šporar, 33. a 77. Moha, 52. Cmiljanič. ŽK: Rusnac, S. Platica, M. Platica (všetci Milsami), rozhodoval: Kajtazovič (Slov.), 3175 divákov.

Slovan: Šulla - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - Nono (58. Savičevič) - Čavrič (48. Cmiljanič), Rabiu, Holman, Moha - Šporar (74. Dražič)

Milsami: Mitu - Graur, Craciun, Bogdan (53. S. Platica), Bolohan - Cojocari, Rusnac - A. Antoniuc (81. Ibrean), M. Platica, Rata - Surdu (34. Bugajev)

(prvý zápas 4:2, ŠK Slovan Bratislava postúpil do 2. predkola)

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter