Šport 25. február 2018

Slovan v Myjave po skvelom výkone zdemoloval Žilinu


Štrnásť mesiacov po škandalóznom odhlásení Spartaka Myjava z Fortunaligy sa na kopanice vrátila najvyššia futbalová súťaž.

Štadión Spartaka pre problémy s vykurovaním na Pasienkoch hostil šláger 21. koka medzi ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina.

A napokon z toho bolo pamätné popoludnie pre belasých.

Pred týždňom Slovan zachraňoval chudobnú remízu 1:1 v Michalovciach, proti Žiline však odohral najlepší zápas za posledné roky.

Tréner Martin Ševela urobil štyri zmeny v zostave a jeho zverenci už po vyše štvrťhodine hry viedli rozdielom triedy.

Napokon v súboji dvoch najčastejších majstrov v novodobej histórii slovenskej ligy bolo z toho senzačné poltuctové víťazstvo.

Belasí skutočne zažili nádhernú sobotu. Efektivitou sa zaskvel pri svojej premiére v základnej zostave dvojgólový Moha, ale aj Aleksandar Čavrič, ktorý skóre otváral i zatváral a dokonca zaznamenal hetrik. 

„Veľmi sa teším, prežívam fantastické pocity. Ide o môj prvý hetrik v profesionálnej kariére. Chcel by som zaň poďakovať v prvom rade spoluhráčom, ale aj nášmu dvanástemu hráčovi, fanúšikom,“hovoril po stretnutí muž zápasu.

Konečne veľmi spokojný bol Martin Ševela, ktorý skvele pripravil svoje mužstvo proti tímu svojho niekdajšieho trénerského učiteľa Adriána Guľu. 

„V rámci taktickej prípravy sme si zadefinovali štyri body, o ktoré sme sa chceli oprieť. Hneď ten prvý vyšiel, vstup do zápasu sme mali výborný.

Oceňujem dobrú ponukovú činnosť či dôraznosť, výborne hrali krídelníci i celá defenzíva. Všetko je to odzrkadlenie tréningového procesu, bol to výborný kolektívny výkon celého mužstva. 

Som však presvedčený, že mužstvo vie pracovať aj lepšie ako to ukázalo teraz proti Žiline,“ reagoval počas tlačovej konferencie slovanistický kouč, ktorý sa zlatým písmom zapíše do dejín belasej kroniky, keďže dosiahol najvyššie víťazstvo nad Žilinou v rámci samostatnej slovenskej ligy.

Kapitán Slovana Boris Sekulič reálne zhodnotil skvelé víťazstvo. 

„Vyšlo nám úplne všetko a konečne sme hrali dobre od začiatku až do konca. Určite išlo o najlepší zápas Slovana, odkedy som sem prišiel. 

Nie je však na mieste žiadna eufória, je to len jeden zápas, len pred týždňom sme remizovali v Michalovciach.

Aj v minulosti sa stávalo, že sme odohrali jedno dobré stretnutie a potom sme opakovane zlyhávali.“

SLOVAN – MŠK ŽILINA – 6 : 0

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter