Šport 19. marec 2018

Slovan v boji o druhé miesto zdolal DAC


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa dokonale rehabilitovali za prehru na pôde MŠK Žilina.

Najprv vo štvrťfinále Slovnaft Cupu vyhrali po veľkej dráme nad MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:3 a v nedeľu v priamom súboji o druhú priečku zdolali FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 v zápase 2. kola skupiny o titul v nadstavbovej časti najvyššej slovenskej súťaže.

Na Pasienkoch sa hral zaujímavý duel, po ktorom belasí preskočili v tabuľke svojho súpera a stiahli stratu na lídra z Trnavy na desať bodov. Dunajská Streda si v tomto kalendárnom ruku pripísala prvú ligovú prehru, do nedeľňajšieho prestížneho súboja tradičných rivalov ešte neinkasovala.

Slávnostný výkop mal spevák skupiny Tublatanka Maťo Ďurinda.

Prvému gólu, ktorý dal maďarský legionár Dávid Holman predchádzala pekná kombinácia belasých a nezištná prihrávka od Ibrahima Rabia.

„Nebolo to také ľahké. Ibi mi poslal trochu dlhšiu prihrávku a loptu som trafil v sklze. Musel som si dávať pozor, aby som namieril do brány. Bol to pekný gól, dôležitá bola prihrávka od Joeriho de Kampsa, ktorý celú akciu začal,“ vraví D. Holman.

Pre Dávida Holmana je to tretí presný zásah v sezóne, k tomu ešte pridal sedem asistencií. A ešte dodávame, že sobotňajšie 25. narodeniny oslávil tým najlepším možným spôsobom. Brankár Michal Šulla mohol byť spokojný so svojim výkonom, lebo si udržal čisté konto.

,,Myslím si, že sme sa na náročný zápas dobre pripravili, súpera sme nepustili do nejakých veľkých šancí, aj keď v druhom polčase mi dvakrát pomohla konštrukcia brány.

Podľa mňa boli sme aj futbalovejší, hralo sa na ťažkom teréne, ale moji spoluhráči v poli dobre zabojovali. Dobrá kulisa tiež pomohla ku kvalite stretnutia. Sme radi, že na Pasienkoch tentoraz bolo viac našich priaznivcov.“

Trénera belasých Martina Ševelu tiež potešilo víťazstvo nad nepríjemným súperom. ,,Vedeli sme o silných stránkach DAC, ktoré sme dokázali eliminovať.

Veľmi dobre nám pracovala stredová trojica, tentoraz mala špeciálne úlohy. Strelili sme dva pekné góly, súper mal tiež nejaké možnosti, ale naše mužstvo ukázalo víťaznú mentalitu.

Bonusom je, že sme nedostali gól, zápas bol viac o bojovnosti, vedel by som si teda predstaviť jeho vyššiu kvalitu.“

Slovan Bratislava - DAC Dunajská Streda 2:0 (1:0). Góly: 24. Holman, 72. Moha,

ŽK: Kalmár, Pačinda, Herc (všetci DAC). Rozhodovali Marhefka – Hancko, Hrčka,

2852 divákov. Slovan: Šulla - Sekulič, Bajrič, Božikov, Rundič - de Kamps - Čavrič,

Holman (80. Savičevič), Rabiu, Moha (87. Hološko) - Šporar (89. Vittek).

Vo Fortuna lige teraz nasleduje dvojtýždňová reprezentačná prestávka, Slovan

najbližšie v 3. kole nadstavby v sobotu 31. marca od 17.00 h privíta na Pasienkoch

MFK Ružomberok.

(mv)

Foto: www.slovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter