Šport 23. august 2019

Slovan udrel v samom závere a vyhral nad PAOK Solún


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili vo štvrtkovom úvodnom zápase play-off Európskej ligy 2019/2020 nad gréckym tímom PAOK Solún najtesnejším rozdielom 1:0.

Pred odvetou, ktorá sa uskutoční v Grécku na budúci štvrtok 22. augusta o 19.00 h, tak majú belasí veľkú šancu postúpiť do skupinovej časti kontinentálneho pohára číslo dva.

V nej ostatný raz účinkovali v ročníku 2014/2015. O triumfe slovenského majstra rozhodol v nadstavenom čase holandský obranca Myenty Abena, keď využil zaváhanie domácej gréckej obrany.

 

Slovenskému majstrovi sa síce napokon nepodarilo po druhýkrát vypredať Tehelné pole, na pokladniciach však zostalo len necelých 350 vstupeniek.

Skvelých 20 233 divákov vytvorilo úžasnú atmosféru. „Už pred zápasom som hovoril, že potrebujeme dvanásteho hráča.

Ukázalo sa, že je to pravda. Keď sa trápite a zaznie aplauz, dodá vám to veľa energie. Fanúšikovia boli jedineční.

Tehelné pole je náš štadión a chceme vyhrať proti hocijakému súperovi,“ rozplýval sa po stretnutí Andraž Šporar.

,,Teším sa, užívame si toto víťazstvo. Splnili sme, čo sme chceli. Aj výsledok 0:0 by bol v poriadku. Strelený gól je niečo naviac, vyšlo to výborne.

Prišiel v pravý čas, keď už súper nemal čas na vyrovnanie. Asi to takto bolo niekde napísané.

Stále hovorím, že všetci, ktorí robíme v Slovane, musíme mať po každom zápase pocit, že sme svoju robotu odviedli na sto percent.

Vtedy sa k vám prikloní aj šťastie. PAOK potvrdil svoju obrovskú kvalitu. Keď sme súperovi nechali trochu priestoru, hneď to vedel využiť, aj keď niektoré naše chybičky nepotrestal.

Chalani zo seba vydali všetko. Vedeli sme, že nebudeme mať toľko šancí ako v našej lige a tie, ktoré prídu, treb a využiť.

Bol to nádherný večer aj vďaka fanúšikom. Chlapcom som vysvetľoval, že ak aj bude kvalita na strane súpera, ale ľudia uvidia,

že hrajú so srdcom za klub, dá sa povedať, že dnes aj za celé Slovensko, odmenia to. Dnes to tak bolo.

Ešte si chvíľu vychutnáme tieto pocity a od zajtra sa budeme pripravovať na Žilinu. Odveta v Grécku bude veľmi, veľmi ťažká.

Súper bude doma ešte silnejší a sebavedomejší. My sa na tento zápas pripravíme rovnako maximálne ako dnes.

Rozhodujú maličkosti, uvidíme, ako to napokon dopadne. Bolo by krásne, keby sa nám podarilo postúpiť,“ povedal na tlačovej besede tréner ŠK Slovan Ján Kozák ml.

 

Samozrejme, po stretnutí vyzdvihol prínos 29-gólového kanoniera Andraža Šporara. 

„Vidíte, že pracujú pre tím úplne všetci. Aj Andraž, čo je dôležité. Ukázal to už v Írsku, kde absolvoval veľa súbojov, ktoré zvládal.

Teraz to mal nesmierne náročné. Nie je to sranda, biť sa celý zápas s dvomi či tromi hráčmi, navyše, proti tak dobre fyzicky pripraveným protihráčom.

Zvládol však túto úlohu výborne. Je to rodený strelec, potrebuje dávať góly, ale teraz ukázal, ako veľmi vie byť prospešný a všetci sa z toho tešíme,“

reagoval po zápase stále len dočasný kormidel ník bratislavského majstra.

ŠK Slovan Bratislava - PAOK Solún 1:0 (0:0). Gól: 90.+ Abena, ŽK: Medveděv, Abena, Ljubičič - Léo Matos, Crespo, Douglas Augusto, Akpom, rozhodovali: Bebek - Pataki, Zobenica (všetci Chor.), 20 233 divákov

Slovan: Greif - Medveděv, Abena, Božikov, De Marco - Ljubičič, De Kamps (77. Nono) - Čavrič (54. Ratao), Holman, Moha (87. Daniel) - Šporar

PAOK: Paschalakis - Léo Matos, Crespo, F. Varela, Giannoulis - Biseswar (80. Stoch), Esiti (76. Douglas Augusto), El Kaddouri, Léo Jabá - Akpom, Pelkas (66. Swiderski)

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter