Šport 30. august 2019

Slovan skvelým postupom do skupiny EL potešil hlavne svojich fanúšikov


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do skupinovej fázy Európskej ligy 2019/2020.

V odvetnom zápase play-off síce prehrali na ihrisku PAOK Solún 2:3 (1:0),

ale v súčte s domácim víťazstvom 1:0 to však slovenskému majstrovi stačilo na postup medzi elitu druhej najprestížnejšej klubovej súťaže.

Mená troch súperov sa slovanisti dozvedia v piatok 30. augusta po 13.00 h, keď je v Monaku na programe žreb.

Slovan si zahrá v skupinovej časti EL tretíkrát, predtým to bolo v sezónach 2011/2012 a 2014/2015.

Na štadióne Toumba otvoril skóre v 38. minúte Jurij Medveděv, domáci hneď po prestávke otočili výsledok po góloch Dimitrisa Limniosa a Karola Šwiderského.

Na 2:2 upravil v 62. minúte Vernon De Marco, posledné slovo mal v 87. minúte Dimitris Giannoulis, ale na postupe Slovana to už nič nezmenilo.

,,Futbal je hlavne o taktike. Po vzhliadnutí prvého zápasu sme vymýšľali zmenu systému a som rád, že nám to vyšlo.

PAOK má silnejšie individuality, ale my sme uspeli srdcom. Potešili sme veľa fanúšikov.

Samozrejme, nedá mi nepovedať, že niektorí, ktorí nám neverili, sú teraz možno nahnevaní, ale my robíme futbal pre ľudí,

ktorí nám fandia, naozajstných slovanistov a sme radi, že sme ich mohli spraviť šťastnými,“ poznamenal na tlačovej konferencii po zápase tréner belasých Ján Kozák ml.   

V skupinovej fáze by sa rád stretol s rekordným anglickým majstr om s Man chestrom United.

„Atmosféra na štadióne bola fantastická, ohlušujúca, elektrizujúca. Od vypískania pri rozcvičke, až po víťaznúoslavu s našimi fanúšikmi, ktorým patrí obrovská vďaka.

Vnímali sme aj to, že na Slovensku nebolo ľuďom umožnené sledovať v televízii futbal, čo nás všetkých nahnevalo a ešte viac vyhecovalo,

aby sme bojovali a dopriali ľuďom radosť z ďalších zápasov. Slovensko má teraz druhý rok po sebe účastníka v skupinovej fáze európskej súťaže, čo je fantastické.

Nie sme krajina, ktorá by na to bola zvyknutá a ktorá by mala takú kvalitu v domácej súťaži, ab y sa jej to podarilo rok čo rok,“povedal brankár Slovana Dominik Greif.

V priebehu zápasu sa blysol niekoľkými výbornými zákrokmi a má veľkú zásluhu na postupe.

Slovan za postup do skupinovej fázy EL zinkasuje 2 920 000 eur a doteraz v tomto ročníku v pohárovej Európe zarobil 3 760 000 eur.

Za víťazstvo v skupine EL je prémia 570 000 eur, za remízu 190 000 eur a víťaz skupiny dostane 1 000 000 eur.

Postup do ďalšej fázy predstavuje 500 000 eur a rovnako aj vypadnutie.

PAOK Solún - ŠK Slovan Bratislava 3:2 (0:1). Góly:49. Limnios, 50. Šwiderski, 87. Giannoulis - 38. Medveděv, 62. De Marco. Rozhodovali: Ekberg - Culum, Hallberg (všetci Švéd.), ŽK: Limnios, Varela - De Marco, de Kamps, Greif, Medveděv.

PAOK: Paschalakis – Soares, Varela, Crespo, Giannoulis – Limnios, Esiti (64. Mišič), Kaddouri (31. Douglas Augusto), Biseswar – Akpom, Pelkas (46. Šwiderski)

Slovan: Greif – Medveděv, Abena, Božikov, De Marco – Bajrič, De Kamps – Holman (88. Ratao), Rabiu (68. Nono), Moha (77. Suchockij) – Šporar

(prvý zápas 0:1, Slovan postúpil do skupinovej fázy)

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter