Šport 16. september 2018

Slovan si po víťazstve nad DAC upevnil pozíciu lídra


Šláger sobotňajšieho 8. kola futbalovej Fortuna ligy medzi Slovanom Bratislava a Dunajskou Stredou sa skončil tesným triumfom domáceho tímu 3:2 (2:0).

Bratislavský klub si upevnil pozíciu lídra FL a vedie práve pred Dunajskou Stredou už s náskokom piatich bodov.

Belasí viedli od 15. min gólom Mohu z priameho kopu, o štyri minúty neskôr zvýšil na 2:0 Andraž Šporar po spätnej prihrávke od Mohu.

Keď v 73. min zvýšil kanonier Šporar trochu kurióznym gólom do prázdnej bránky súpera na 3:0, zdalo sa, že Slovan bez väčších problémov dotiahne zápas do víťazného konca.

V 76. min však skorigoval Vakoun Issouf Bayo a v 81. min za hostí skóroval aj Christián Herc, záver tak bol poriadne dramatický.

V 89. min putoval pod sprchy po druhej ŽK útočník hostí Bayo, v piatej minúte nadstavenia zachránil tri body pre Slovan brankár Dominik Greif po nebezpečnom rohu súpera.

Šláger ponúkol ale aj kuriózny moment. V 73. minúte kanonier Slovana Andraž Šporar dosiahol gól, ktorý prekvapil všetkých divákov, no najviac brankára hostí Martina Jedličku.

Šporar si nabehol prihrávku nabehol do ofsajdovej pozície, čo signalizoval asistent rozhodcu, hlavný Dušan Sedlák však hru neprerušil.

Jedlička vzápätí poslal loptu priamo na Šporara v domnienke, že sa bude rozohrávať z miesta priestupku, ale Šporar ju poslal do prázdnej bránky.

,,Mysleli sme si, že bol ofsajd, Jedlička tiež. Čakal som, že budeme kopať priamy kop, zrazu skončila lopta v sieti. Zostali sme prekvapení.

Ale hrá sa pokiaľ rozhodca nezapíska, takže v tom prípade to bola naša chyba," povedal na pozápasovej tlačove j konferencii tréner Dunajskej Stredy Peter Hyballa.

Tréner domácich Vladimir Radenkovič zostal prekvapený tiež, celú situáciu si však musí pozrieť na videu. ,,Ja som sa v tej chvíli rozprával s asistentom, videl som loptu až v sieti.

Neviem teda v tejto chvíli celú vec komentovať, musím si to pozrieť."

„Bolo to prvýkrát v živote. Bola to zvláštna situácia, no absolútne regulárny gól,“ komentoval najpohotovejší muž danej situácie Šporar, ktorý preukázal inštinkt kanoniera.

Mnoho hráčov - najmä dunajskostredských - bolo k situácii otočených chrbtom. Brankár Slovana Dominik Greif sa pozeral a prezradil: „Gólman hostí si myslel, že nasleduje štandardka, kopol loptu na ,verím v Boha´.

Pýtal som sa Andraža, prečo to takto našúľal, prečo nešiel sám na bránu. Ako povedal, sám nevedel, čo sa deje, len skúsil vystreliť.“

Slovan Bratislava - DAC Dunajská Streda 3:2 (2:0). Góly: 19., 73. Šporar, 15. Moha - 76. Bayo, 81. Herc. Rozhodovali: Sedlák - Benko, Bobko, ŽK: De Kamps - Kalmár, Davis, Bayo, ČK: 89. Bayo (DAC) po 2. ŽK, 3919 divákov
Slovan: Greif - Apau, Bajrič, Saláta, Rundič (59. Laczkó) - De Kamps - Nono, Dražič (90.+ Hološko) - Čavrič (73. Savičevič), Šporar, Moha

DAC: Jedlička - Koštrna, Šatka, Huk, Davis – Kalmár, M. Vida (84. Koné), Herc - Bayo, Pačinda (72. Treťjakov), K. Vida (60. Divkovič)

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter