Šport 6. august 2018

Slovan sa v Michalovciach víťazne naladil na Rapid


Futbalisti Slovana Bratislava sa víťazne naladili na štvrtkový úvodný duel 3. predkola Európskej ligy proti rakúskemu Rapidu Viedeň, keď v nedeľňajšom zápase 3. kola najvyššej slovenskej súťaže zvíťazili na ihrisku Michaloviec 2:1.

Belasí sa dostali do vedenia už v 6. min zásluhou Filipa Hološka, ktorý využil kolmú prihrávku od Dejana Dražiča. Zverenci trénera Miroslava Ševelu viedli v 25. min už 2:0, na konci rýchleho brejku bol Ricky van Haaren.

Domáci mali šancu na kontaktný gól v 33. min, ale José Carrillo netrafil dobre loptu. Podarilo sa im to až v samom závere z kopačky Sadama Sulleya, ale jeho gól mal iba kozmetický charakter. Slovan sa s plným počtom bodov vrátil na čelo ligovej tabuľky.

Martin Ševela, tréner Slovana po zápase povedal: ,,U nás dostali priestor viacerí hráči, ktorí doteraz nemali takú minutáž. Ja som veľmi rád, že sa svojej šance chytili, či už sa to týka Hološka alebo van Haarena, ktorí boli góloví.

V druhom polčase nás súper zavrel, no nakoniec sme to udržali. Akurát ma mrzí, že sme dostali gól v nadstavenom čase, ktorý byť nemusel. Bolo to pre nás dôležité víťazstvo a teraz sa môžeme sústrediť na štvrtkový zápas s Rapidom Viedeň."

Slovanisti si ešte zveľadili priaznivú vzájomnú bilanciu s Michalovcami, dosiahli siedme víťazstvo v deviatom meraní síl. „Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Po prestávke sme si strážili náskok, škoda inkasovaného gólu na konci, bol z toho zbytočný nervák.

Zaslúžene si vezieme domov tri body, takže tá sedemhodinová cesta do Bratislavy ubehne rýchlejšie,“ povedal Filip Hološko bezprostredne po stretnutí.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:2).
Góly: 90.+2. Bednár - 6. Hološko, 25. van Haaren, ŽK: Žofčák, Carrillo (obaja Michalovce).

Rozhodovali: Hrčka - Vorel, Žákech, 2226 divákov.

Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Kavka, Carrillo, Vojtko - Bednár – Diarra, Turik (56. Kurminowski), Žofčák (81. Harutjunjan), Vaščák (86. Kolesár) - Sulley

Slovan Bratislava: Greif - Apau, Božikov, Saláta, Suchockij - Bajrič - Hološko, van Haaren (65. Laczkó), Savičevič (73. Strelec), Dražič (85. Hrnčár) - Cmiljanič

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter