Šport 27. júl 2018

Slovan prehral na Malte po slabšom výkone


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava podľahli v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy hráčom maltského vicemajstra FC Balzan 1:2.

Domácemu tímu vyšla premiéra v tejto fáze súťaže podľa predstáv, v úvodnom dejstve skóroval Bojan Kajlevič a po prestávke zvýšil na 2:0 Uroš Ljubomirac.

Bratislavčania našťastie znížili zásluhou Vukana Savičeviča a vylepšili si tak pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou, ktorá sa odohrá vo štvrtok 2. augusta na bratislavských Pasienkoch.

Úspešnejší tím si v ďalšej fáze súťaže zmeria sily s rakúskym klubom Rapid Viedeň.

Martin Ševela, tréner Slovana po zápase povedal: ,,Musím sa k tomu postaviť chlapsky, z našej strany to nebolo dobré.

Viazla nám kombinácia a pohyb. Inkasovali sme po chybe obrancu, súper to využil. Potom sa stalo to, čo som predpokladal, domáci hrali defenzívne a my sme si museli dať pozor na ich brejky.

Smerom dopredu nám chýbala väčšia kreativita, hrali sme málo po stranách. Chceli sme vyhrať, cieľ sme nesplnili, ale je dobré, že sme dali gól. Súper bude hrať u nás na 95 percent to čo doma, my musíme byť kreatívnejší.

Pred odvetou je však všetko otvorené. Očakávam, že Balzan bude hrať rovnako ako v prvom zápase. V odvete musíme byť kreatívnejší, aktívnejší a vyslať viac s treleck& yacute;ch pokusov. Urobíme maximum, aby sme postúpili do ďalšieho kola."

Vukan Savičevič, stredopoliar Slovana: ,,Nehrali sme dobre, musíme sa dať dokopy. Chceme postúpiť, ale to sa nám nepodarí s touto hrou. Najdôležitejšie bude, aby sme zabudli na tento zápas.

Súper čakal na kontry, to sa mu darilo. Ale my si zápas s trénerom rozoberieme, budeme mať dôkladnú analýzu. Nemôžeme sa na nič vyhovárať."

FC Balzan - ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:0). Góly: 17. Kaljevič, 67. Ljubomirac - 74. Savičevič. Rozhodovali: Maae - Hummelgaard, Sörensen (Dán.), ŽK: Rabiu (Slovan)

FC Balzan: Sultana - Božovič, Johnson, Serrano, Bezzina - Silvič, Lepovič - Ljubomirac, Cadu (82. Camilleri), Lecao (76. Correa) – Kaljevič.

ŠK Slovan Bratislava: Šulla - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - Nono - Holman (46. Savičevič), Rabiu (72. Dražič), Moha – Čavrič (72. Cmiljanič), Šporar.

(mv)

Foto: skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter