Šport 19. apríl 2018

Slovan postúpil do finále Slovnaft Cupu


Futbalisti Slovana Bratislava postúpili do finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2017/2018. Po remíze 1:1 v prvom súboji v Bratislave sa rovnakým výsledkom skončila aj odveta v Trnave, na rad tak prišli pokutové kopy.

V nich sa v domácom tíme nepresadili dvaja exekútori, v hosťujúcom iba jeden. Finále je na programe 1. mája v Trnave, druhým finalistom sa stal MFK Ružomberok.

Odvekí rivali narazili na seba v priebehu pätnástich dní už tretíkrát. Dvakrát v Slovnaft Cupe a raz vo Fortuna lige. Belasí v odvete na postup potrebovali streliť gól a podarilo sa im to už v 11. min zásluhou Šporara.

Od toho momentu sa hostia snažili kontrolovať hru a darilo sa im to až do záveru prvého polčasu. Lenže dve minúty pred prestávkou skončila strela Egha zdiaľky za chrbtom brankára Šullu.

Po prestávke Čavriča vymenil Hološko, ktorý bol v ofenzíve najnebezpečnejším hráčom Slovana. Žiaľ, nevyužil na zmenu skóre dve výborné možnosti. Keďže ani jedno z mužstiev nedalo víťazný gól, tak na rad prišiel penaltový rozstrel.

Postup obhajcu trofeje zariadil v piatej sérii Vukan Savičevič.

,,Do Trnavy sme si išli vybojovať postup do finále a sme veľmi radi, že sme tento cieľ splnili. Keď som išiel kopať penaltu, cítil som na sebe tlak.

Som teda veľmi šťastný, že môj gól rozhodol o postupe cez veľkého rivala. Verím, že v Trnave obhájime vlaňajšie víťazstvo v Slovnaft Cupe,“ vraví Vukan Savičevič.

Brankár Michal Šulla chytil v rozstrele dve penalty. ,,Škoda, že sme si postup neuhrali v riadnom hracom čase, šance sme na to mali. V druhom polčase som bol prakticky bez práce, hralo sa väčšinou na polovici Trnavy.

Strelcov súpera som špeciálne neštudoval, hanlivé pokriky na moju adresu som si nevšímal, sústredil som sa na seba. V rozstrele je brankár v pozícii, že nemá čo stratiť a môže tímu len pomôcť.

Pri penaltách som bol maximálne koncentrovaný a veľmi sa teším, že mi to vyšlo. Slovan je najväčší klub, každá trofej sa počíta, aj táto pohárová nás poteší."

Tréner Martin Ševela po zápase priznal, že jeho zverenci pokutové kopy vo veľkom netrénovali. V utorok si ich na tréningu skúšalo len niekoľko hráčov.

Belasí chceli rozhodnúť v riadnom hracom čase, no futbalový osud to zariadil inak a pripravil takúto veľkú drámu . ,,Mali sme dobrý vstup do zápasu, rýchlo sme strelili prvý gól. Súper potom potreboval vyrovnať, čo sa mu podarilo.

Troška som tento gól vyčítal Mišovi Šullovi, ale všetko odčinil pri penaltách, v ktorých nás výborne podržal. Druhý polčas bol opatrnejší, ale podľa mňa mali sme viac nebezpečnejších streleckých pokusov.

Boli sme teda bližšie k víťazstvu. Tlak sme necítili, ale motivácia hrať finále a vrátiť sa na tento futbalový štadión bola veľká. Finále sa nehrá každý rok, tešíme sa na neho. Jednoznačne chceme v tejto sezóne získať aspoň jednu trofej,“ hovorí M. Ševela.

Slovenský pohár - Slovnaft Cup 2017/2018, 2. zápas semifinále:
FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:1), 3:4 v rozstrele z 11 m. Góly: 43. Egho - 11. Šporar. Rozhodovali: P. Hrčka - E. Weiss, D. Hrčka, ŽK: Sloboda - Sekulič, Bajrič, 6180 divákov. Rozstrel: Jirka - 1:0, Moha - nedal, Pehlivan - nedal, Hološko - 1:1, Yilmaz - nedal, Božikov - 1:2, Čanturišvili - 2:2, Holman - 2:3, Godál - 3:3, Savičevič - 3:4.

Slovan: Šulla - Sekulič (80. Saláta), Bajrič, Božikov, Rundič - Nono - Čavrič (46. Hološko), Rabiu (72. Savičevič), Holman, Moha – Šporar, (prvý zápas 1:1, ŠK Slovan Bratislava postúpil do finále).

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter