Šport 17. august 2018

Slovan po vysokej prehre skončil v pohárovej Európe


Futbalisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtok v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 na ihrisku Rapidu Viedeň 0:4 a rozlúčili sa s pohárovou súťažou.

Belasí po triumfe 2:1 v prvom zápase nezachytili úvod odvety a inkasovali z kopačky Christopha Knasmüllnera už v tretej minúte. Rovnaký hráč napokon prispel k hladkému víťazstvu domácich hetrikom.

Slovan s účínkovaním na kontinentálnej klubovej scéne sa rozlúčil v treťom predkole a jeho sen dostať sa po sezónach 2011/2012 a 2014/2015 tretíkrát do hlavnej skupinovej fázy Európskej ligy, zostal nesplnený.

,,Z našej strany nebol dobrý vstup do zápasu. Očakávali sme, že Rapid môže na nás vybehnúť a bude sa snažiť čo najskôr streliť gól. Chceli sme aj preto hrať jednoduchšie a čo najďalej od vlastnej bránky. Už v 3. min sme však po chybe v rozohrávke inkasovali gól.

Potom prišli náznaky šancí, Moha mohol vyrovnať, nepodarilo sa mu to. Aj súper však mal príležitosti na skórovanie.

V prvom polčase hral značne agresívne, niektoré zákroky boli až hraničné," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Slovana Bratislava Martin Ševela a pokračoval v hodnotení:

,,Chlieb sa lámal v druhom polčase, keď sme mali za stavu 0:1 dve stopercentné šance. Také sa musia na európskej scéne premieňa ť, ak chcete dosiahnuť dobré výsledky. Keď sa tak nestane, protivník vás potrestá.

Chceli sme byť nebezpeční cez našich krídelných hráčov Čavriča a Mohu, tí boli dobre bránení. Postupom času sme museli zariskovať, zmenili sme štýl našej hry - na troch obrancov. Rapidu sa otváral priestor a z toho vyplynuli tri góly, ktoré strelil v závere.

Či už prehráte 0:2, 0:3 alebo 0:4, v konečnom dôsledku je to jedno. Stálo nás to tak či tak postup do ďalšej fázy. Prehra nás mrzí, mali sme v odvete iný cieľ - zvíťaziť, ale nebolo nám to dopriate."

Brankár Dominik Greif znova patril medzi najlepších hráčov Slovana, keď svoje mužstvo podržal niekoľkými výbornými zákrokmi. ,,Nezachytili sme úvod, hoci sme sa o tom pred zápasom rozprávali.

Za stavu 0:1 sme mali dve výborné šance, ktoré sme mali premeniť. V takýchto zápasoch a na takejto úrovni to rozhoduje,“ vraví odchovanec belasých.

Allianz Stadion s kapacitou 28 000 miest sa nezaplnil do posledného miesta. Miestny hlásateľ oznámil, že zápas sledovalo na tribúnach 17 800 divákov.

Chýbali priaznivci Rapidu, ale aj Slovana - tí však nie iba vlastnou vinou. Vedenie Rapidu spolu s rakúskou políciou totiž odmietlo žiadosť ŠK Slovan o navýšenie počtu vstupeniek z pôvodnej "tisícky" na 1500.

Bratislavský klub už informoval, že pošle oficiálnu sťažnosť na Európsku futbalovú úniu UEFA, keďže z rakúskej strany nebolo splnené pravidlo o pridelení piatich percent vstupeniek z celkovej kapacity štadióna.

V sektore hostí pri štvrtkovej odvete bolo napokon približne 600 fanúšikov belasých, spôsobili to však údajne aj "prísnejšie" kontroly osobných áut na slovensko-rakúskych hraniciach i v blízkosti štadióna.

Odveta 3. predkola EL:
Rapid Viedeň - ŠK Slovan Bratislava 4:0 (1:0). Góly: 3., 80. a 90.+4. Knasmüllner, 85. Murg.

Rozhodcovia: Massa - Meli, Vuoto (Tal.), ŽK: Schwab, Bolignoli, Alar, Potzmann - Božikov, Saláta, Bajrič, Nono, 17 800 divákov, (prvý zápas 1:2, do play off EL postupuje Rapid Viedeň)

Rapid Viedeň: Strebinger - Potzmann, Sonnleitner, Barač, Bolingoli - Ljubicic, Schwab (87. Müldür) - Murg (90.+ Kostič), Knasmüllner, Berisha - Alar (Ivan)

Slovan Bratislava: Greif - Apau (80. Cmiljanič), Saláta, Bajrič, Božikov - Nono - Dražič (80. Hološko), Rabiu (67. Savičevič), Moha – Čavrič, Šporar

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter