Šport 28. október 2018

Slovan po víťazstve v Podbrezovej vedie už o šesť bodov


Futbalisti Slovana Bratislava zostávajú vo Fortuna lige naďalej bez prehry, v Podbrezovej zvíťazili 2:0 v sobotňajšom stretnutí 13. kola. Belasí viedli už od 2. min, keď sa po rohovom kope presadil obranca Kenan Bajrič.

Druhý gól pridal po prihrávke Andraža Šporara Marin Ljubičič. Horehronci si tak pripísali tretiu prehru v sérii. Slovanu patrí v tabuľke naďalej vedúca pozícia, na konte má 33 bodov za desať víťazstiev a tri remízy.

Pred druhým DAC Dunajská Streda, ktorý nečakane prehral v Michalovciach vedie už o šesť bodov. Najbližšie Slovan v 14. kole Fortuna ligy v sobotu 3. novembra o 17.00 h privíta na Pasienkoch Zemplín Michalovce.

Tréner ŠK Slovan Martin Ševela bol spokojný s výkonom svojich zverencov: ,,Výborne sme vstúpili do zápasu, prvý polčas sme držali opraty v rukách, aj viac šancí sme mali. Po zmene strán sme chceli navýšiť náskok, aj sme sa trochu stiahli do stredu.

Získavali sme lopty, otvárali sa priestory, no brejkové situácie sme efektívne nevyužívali, až na jednu. Dominancia bola však na našej strane celozápasová, hráči dali do hry aj emócie, teší ma, že sme neinkasovali gól a zvýšili si sebavedomie."

K siedmemu víťazstvu belasých v rade na súperovej pôde prispel aj chorvátsky futbalista Marin Ljubičič, strelec druhého gólu Slovana: ,,Bol to tvrdý, ťažký zápas, dal sa hrať futbal, no neočakávali sme, že Podbrezová bude tak dobre hrať.

Nevypustila ani jeden súboj, a ak bude takto bojovať aj naďalej, bude v prvej šestke. My sme však boli lepší, mali sme veľa šancí, máme tri body a ideme ďalej.

Strelili sme rýchly gól, po výbornom centri, podarila sa nám naša akcia a Bajrič si strelil pekný gól. Aj pre mňa to bol úspešný zápas, no dôležitejšie je víťazstvo."

Železiarne Podbrezová - Slovan Bratislava 0:2 (0:1). Góly: 2. Bajrič, 73. Ljubičič. Rozhodoval Sedlák, ŽK: Sedláček, Lepieš, Baran - De Kamps, 1588 divákov.

FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Podstavek, Bartoš, Mojžiš - Lepieš (60. Bernardina), Obročník (32. Kopičár), Baran, Sedláček - Mikuš (73. Galčík), Leško 

ŠK Slovan Bratislava: Greif – Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - De Kamps (78. Savičevič) - Dražič (64. Čavrič), Ljubičič, Holman - Šporar, Moha (90. Cmiljanič)

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter