Šport 7. máj 2019

Slovan po trinástich mesiacoch prehral druhý raz po sebe


Slovan po trinástich mesiacoch prehral druhý raz po sebe



Futbalisti MFK Ružomberok zdolali bratislavský Slovan 3:2 v zápase 7. kola skupiny o titul najvyššej súťaže Fortuna ligy 2018/2019.

Čerstvý majster Slovenska teda prehral druhý raz po sebe, čo sa mu stalo prvý raz po trinástich mesiacoch!

Pod Čebraťom začali lepšie hostia, ktorý sa gólom Dávida Holmana ujali vedenia už v siedmej minúte duelu.

Náskok zverencom Martina Ševelu ale dlho nevydržal. V 16. min vyrovnal Štefan Gerec a v nadstavenom čase prvého dejstva poslal domácich do vedenia Zinedin Mustedanagič.

Ružomberok aj po zmene strán pokračoval v dobrom výkone a v 72. min prekonal brankára Michala Šullu prudkou strelou z hranice šestnástky Kristi Qose.

Jeho presný zásah sa napokon ukázal byť víťazným, pretože v závere stretnutia už len upravil na konečných 2:3 z pohľadu "belasých" Marin Ljubičič.

Liptáci tak získali mimoriadne cenné tri body, vďaka ktorým sa dostali na priebežnú tretiu pozíciu, ktorá zaručuje účasť v pohárovej Európe.

Zaujímavosťou je, že aj pred pätnástimi dňami sa v konfrontácii týchto dvoch klubov zrodil výsledok 3:2, vtedy však na Tehelnom poli triumfovali hráči Slovana Bratislava.

Martin Ševela, tréner Slovana po zápase povedal: ,,Mali sme dobrý vstup do zápasu, aj sa nám podarilo otvoriť skóre po peknej krídelnej akcii.

Treba tiež spomenúť, že súper predtým nastrelil žrď. Prvý polčas mal vysokú kvalitu zásluhou oboch mužstiev, čo sa týka hry, tempa, intenzity a hlavne kvality.

Proti nám hrala efektivita, pretože také šance, aké mali Moha, Dražič, Čavrič, na päťke musíme premieňať. Opäť je to o efektivite.

Keď nedáte góly z takýchto príležitostí, nemôžete pomýšľať na víťazstvo. Na prestávku sme odchádzali s nepriaznivým výsledkom 1:2.

V druhom polčase sme sa snažili dobyť bránku súpera, ten bol však húževnatý a kompaktný, takže nebolo jednoduché sa presadiť. Šance, ktoré boli, pochytal domáci brankár."

Slovan po zisku majstrovského titulu si vytýčil za jeden z cieľov ligovú neporaziteľnosť, ale po domácom víťazstve práve nad Ružomberkom v ďalších dvoch zápasoch dvakrát prehral.

,,Motivácie máme stále dosť, hráme naplno celých 90 minút, akurát sa nám menej darí v koncovke. Keby sme v nej boli efektívnejší,

tak určite neprehráme v Dunajskej Strede a ani v Ružomberku, kde sme nevyužili niekoľko stopercentných šancí. V najbližšom domácom stretnutí proti Žiline oslavujeme storočnicu založenia klubu,

takže bezpodmienečne musíme vyhrať,“ vraví chorvátsky stredopoliar Marin Ljubičič.

MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava 3:2 (2:1). Góly: 16. Gerec, 45.+1 Mustedanagič, 73. Qose - 7. Holman, 87. Ljubičič.

Rozhodovali: Kráľovič - Vorel, Jenčura, ŽK: Mustedanagič, Jonec, D. Kružliak – Holman, 1448 divákov

Ružomberok: Macík – Čurma, J. Maslo, D. Kružliak, Jonec – Qose, Takáč – Kostadinov (75. V. Jedinák), Mustedanagič (85. Kochan), Gál-Andrezly – Gerec (78. R. Kružliak)

Slovan: Šulla – Apau, Guzmics, Bajrič, Stangl (58. Medveděv)– Ljubičič – Čavrič (75. Strelec), Dražič, Holman (68. Ratal), Moha – Šporar

(ll)

Foto: www.slovan.com

1 komentár
ODPOVEDAŤ DasMarko | 7. 5. 2019, 11:54

Naájditeee nahé-Ženy vo vašom suusedstve tu zadajte na-: kutt.it/nahe

Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter