Šport 5. november 2018

Slovan po dobrom výkone deklasoval Michalovce


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava deklasovali na Pasienkoch hráčov MFK Zemplín Michalovce 6:0 v sobotňajšom stretnutí 14. kola najvyššej súťaže Fortuna ligy.

Domáci dominovali už od úvodu duelu, v úvodnej polhodine si utvorili trojgólové vedenie.

Dvakrát sa presadil najlepší kanonier súťaže Andraž Šporar, jeden zásah pridal krídelník Moha. Slovan v demolácii súpera pokračoval aj po zmene strán.

V 48. min si strelil vlastný gól Danil Beskorovajnyj, neskôr premenil pokutový kop Aleksandar Čavrič a rezultát stanovil v 78. min druhým zásahom v zápase Moha.

Slovan je na čele poradia Fortuna ligy. Slovinský útočník Šporar jasne kraľuje tabuľke strelcov s 12 gólmi.

Na druhom mieste j e trojic a futbalistov, ktorá nastrieľala osem gólov - Vakoun Issouf Bayo z Dunajskej Stredy, Róbert Boženík zo Žiliny a Ismar Tandir z Ružomberka.

Martin Ševela, tréner Slovana po stretnutí na tlačovej besede povedal:

,,Pripravovali sme hráčov na to, že posledné výkony súpera neboli náhodné. Michalovce dosiahli veľmi dobré výsledky s tímami, ktoré by chceli hrať v hornej šestke.

Vstup do zápasu sme mali veľmi dobrý. Dali sme vysoký počet gólov, takže v tomto smere je naše víťazstvo úplne zaslúžené.

Mali sme aj ďalšie šance, ktoré sa mohli skončiť gólmi. V hre boli však aj úseky, ktorých sa musíme vyvarovať, pretože, keď sme boli pasívni súper hneď prevzal iniciatívu."

Andraž Šporar strelil Michalovciam jeden zo svojich najkrajších doterajších gólov.

Diváci i zástupcovia médií polemizovali o tom, kto bol autorom úvodného gólu Slovana. Dorazil loptu do siete Šporar, alebo sa tam odrazila od Carrilla, ktorý bránil útočníka belasých?

 „Dotkol som sa lopty, ale do brány ju nasmeroval brániaci hráč.

Takže to bol vlastný gól, i keď škoda, mohli mi ho pripísať,“ zasmial sa najlepší ligový strelec pri opise úvodného gólu stretnutia.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 6:0 (3:0). Góly: 20. a 77. Moha, 5. Carrillo (vlastný), 26. Šporar, 48. Beskorovajny (vlastný), 67. Čavrič (z 11 m).

Rozhodovali: Marhefka - Vorel, Poláček, ŽK: Suchockij - Nawotka, Beskorovajny, Regáli, 1099 divákov.

Slovan Bratislava: Greif - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - de Kamps (75. Savičevič), Ljubičič, Holman (68. Dražič) - Čavrič (80. Cmiljanič), Šporar, Moha

Zemplín Michalovce: Kira - Rota, Grič, Carrillo, Beskorovajny - Turík - P. Kolesár, Iloski (46. Kurminowski), Nawotka - Vaščák (76. Begala), Sulley (46. Regáli)

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter