Šport 23. apríl 2018

Slovan oplatil Trenčínu domácu prehru


Futbalisti Slovanu Bratislava sa revanšovali hráčom AS Trenčín za domáci nezdar z minulého týždňa 1:3 a rovnakým pomerom uspeli pod hradom Matúša Čáka v nedeľňajšom stretnutí 6. kola skupiny o titul nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Slovan nasmeroval za troma bodmi už v úvode zápasu Andraž Šporar. Na 2:0 zvýšil v 39. min Ibrahim Rabiu ukážkovou strelou k žrdi z hranice šestnástky.

Trojgólový náskok zabezpečil Bratislavčanom Aleksandar Čavrič v 55. min. Za Trenčín iba skorigoval v 74. min Aschraf El Mahdioui.

Slovan je v ligovej tabuľke na treťom mieste s mankom štyroch bodovo na druhú Dunajskú Stredu, za vedúcou Trnavou zaostáva o jedenásť bodov. Slovan najbližšie v sobotu 28. apríla o 20.30 h bude hostiť Spartak Trnava.

,,Zápas bol podobný ako pred týždňom. Hráčov som pripravoval, že Trenčania budú hrať doma otvorenejší futbal. Dali sme dva pekné góly, ale musím povedať, že v prvom polčase mali šance aj domáci. Po prestávke sme zmenili plán.

Očakávali sme, že súper sa bude tlačiť do útoku a chceli sme ho potrestať po kontre, čo sa aj podarilo. V závere sa zápas dohrával. Vezieme si pre nás dôležité tri body,“ povedal tréner belasých Martin Ševela.

V poslednom čase sa konečne rozstrieľal Andraž Šporar. Minulý týždeň dal gól v pohárovom zápase v Trnave a strelecky úspešný bol aj v Trenčíne.

,,Do Trenčína sme išli s cieľom vyhrať a rehabilitovať sa tak za minulotýždňovú zbytočnú domácu prehru. Počas celého zápasu sme kontrolovali hru, boli sme lepší ako Trenčín a dobrý výkon sme potvrdili aj tromi gólmi.

V tejto fáze súťaže je každé víťazstvo veľmi dôležité, preto si ho veľmi vážime,“ vraví slovinský útočník.

,,Minulý zápas bol špecifický v tom, že sme inkasovali dva rýchle góly. Potom sme už museli hrať otvorene a ťažko sme sa presadzovali do zavretej obrany súpera.

V tomto smere teraz nastala zmena, naša obrana bola pevná a mohli sme hrať pokojne a na rýchle brejky,“ hovorí obranca Slovana Milan Rundič, ktorý prišiel na Pasienky práve z Trenčína.

Fortuna liga - nadstavbová časť - skupina o titul - 6. kolo - nedeľa:

AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 1:3 (0:2). Góly: 74. El Mahdioui - 9. Šporar, 39. Ibrahim Rabiu, 55. Čavrič, ŽK: Azango - Nono, rozhodovali: Ochotnický - Bobko, Chládek, 1063 divákov.

Slovan: Šulla - Čikoš, Bajrič, Božikov, Rundič - Nono - Čavrič (63. Hološko), V. Savičevič, Ibrahim Rabiu (78. De Kamps), Moha - Šporar (87. Vittek).

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter