Šport 2. máj 2018

Slovan obhájil pohár, finále sa dohralo bez jeho fanúšikov


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava obhájili prvenstvo v druhej najvýznamnejšej domácej súťaži Slovenskom pohári - Slovnaft Cupe, keď v utorkovom trnavskom finále edície 2017/2018 zvíťazili 3:1 nad MFK Ružomberok.

Skóre duelu na Štadióne Antona Malatinského otvoril v 25. min útočník Andraž Šporar, druhý gól dominujúcich víťazov pridal tesne po zmene strán stopér Vasil Božikov.

Obaja sa presadili presnou hlavičkou. Po hodine hry Ružomberok skorigoval zásahom Petra Gála-Andrezlyho, no Slovan ihneď odpovedal gólom Dávida Holmana; ten uzavrel skóre.

Záverečnú tretinu súboja poznačilo dlhé prerušenie stretnutia - priaznivci Slovana opakovane použili pyrotechniku, čo malo za následok najskôr prerušenie, neskôr odchod mužstiev do šatní a napokon vyprázdnenie sektora bratislavského klubu.

Hráči Slovana prosili divákov, aby nepoužívali pyrotechniku, medzi fanúšikov prišiel kapitán Boris Sekulič, Róbert Vittek a napokon aj viceprezident Ivan Kmotrík mladší. Situácia sa upokojila len na chvíľu.

Hra po prerušeniach úplne stratila tempo, bola rozkúskovaná a Slovan bez väčších problémov zápas dotiahol do víťazného konca.

Slovanu pripadol putovný pohár a zinkasoval prémiu 50 000 eur, zdolaný finalista si prilepšil o 20 000 eur. Belasí si vďaka triumfu v národnom pohári zabezpečili miestenku v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2018/2019 a opäť zabojujú o Československý Superpohár.

,,Je smutné, že oslavy sú bez fanúšikov, no môžu si za to sami - teda tí, ktorí narobili problémy. Takéto niečo skôr je charakteristické pre južanské krajiny. Myslím si, že prerušenie bolo na mieste, išlo o zdravie hráčov," povedal tréner ŠK Slovan Martin Ševela.

Je isté, že udalosti budú mať dohru na pôde príslušných orgánov Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a veľmi pravdepodobné, že zúčastnené strany sa nevyhnú exemplárnym pokutám.

,,V zápase bola emócia, priebeh sme kontrolovali. Mrzí ma tá škvrna, ktorou bolo prerušenie duelu, nemalo by sa to stávať. Pribrzdilo to tempo, ktoré nebolo také vysoké, ako by som si predstavoval. Mrzí ma aj gól, ktorý sme inkasovali, bolo to pre stratu koncentrácie.

Naša reakcia na inkasovaný gól bola výborná, vyšiel nám útok a finalizácia, Holmanov gól nás dostal do pokojnejších vôd. Inak sa hrá, keď tím vedie o dva góly. Súper riskoval, my sme mali príležitosti z brejkov, mohli sme to uzavrieť skôr, takto to bolo napäté až do konca," skonštatoval M. Ševela a doplnil:

,,Priebeh finále pre nás bol jednoduchší než priebeh semifinálových duelov p proti Trnave, ktoré boli výsledkovo vyrovnané, aj keď sme v nich herne dominovali."

V ére samostatnosti SR (od sezóny 1993/1994) je to pre belasých ôsmy triumf v národnom pohári (1994, 1997, 1999, 2010, 2011, 2013, 2017, 2018), vlani v popradskom finále zdolal druholigový MFK Skalica (3:0).

,,Je to super, že sa nám podarilo vyhrať tento pohár, raz som už vo finále bol, ale so Senicou som prehral s Trenčínom na pokutové kopy. Som rád, že sa mi to podarilo v takom mladom brankárskom veku. K fanúšikom sa nebudem vyjadrovať, ani presne neviem, čo sa tam stalo. Jednako nás mrzí, že nemohli byť s nami pri oslavách,“ vraví brankár Michal Šulla, ktorý sa po zimnom príchode zo Senice stal rýchlo oporou Slovana.

Finále 49. ročníka Slovenského pohára– Slovnaft Cupu:

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 3:1 (1:0). Góly: 25. Šporar, 48. Božikov, 60. Holman – 58. Gál-Andrezly, ŽK: Bajrič - E. Daniel, Pikk, P. Maslo, rozhodovali: P. Hrčka – D. Hrčka, Ádám, 4405 divákov. Slovan Bratislava: Šulla – Čikoš, Bajrič, Božikov, B. Sekulič – Nono – Rabiu, Holman (82. De Kamps) – Čavrič (72. Hološko), Šporar (89. Vittek), Moha.

(mv)

Foto: www.futbalsfz.sk

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter