Šport 30. apríl 2018

Slovan nedovolil Trnave oslavovať titul


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava nedovolili oslavovať trnavskému Spartaku majstrovský titul na svojom ihrisku, keď v 140. edícii najslávnejšieho slovenského derby ho zdolali 2:1 v sobotňajšom zápase 7. kola nadstavbovej časti skupiny o titul vo Fortuna lige.

Domáci sa dostali do vedenia štyri minúty po prestávke, keď po centri Erika Číkoša pristála lopta na nohe Andraža Šporara a ten namieril presne. Už v 55. min bolo vyrovnané, Boris Godál premenil pokutový kop.

Víťazný gól strelil v 68. min Moha po ďalšom kvalitnom centri Číkoša. Slovan je v tabuľke tretí o bod za Dunajskou Stredou. Trnava tri kolá pred koncom vedie o 7 bodov pred DAC.

Odvelí rivali sa v tomto mesiaci stretli až štyrikrát, dvakrát vo Fortuna lige a dvakrát v semifinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu. Všetky zápasy boli výsledkovo veľmi vyrovnané, v pohári Slovan doma a vonku remizoval 1:1, v lige v Trnave prehral 0:1 a teraz vyhral 2:1.

Martin Ševela, tréner Slovana povedal: ,,Z našej strany to bola celozápasová dominancia, nechýbala ani bojovnosť, dosiahli sme úplne zaslúžené víťazstvo. Mali sme možnosti aj na strelenie viac gólov.

Mrzí ma, že sme inkasovali po situácii, keď sme pustili hráča do nášho pokutového územia. Nestratili sme túžbu, je podstatné, že sme naďalej išli za víťazstvom. Je to veľmi dôležité víťazstvo pred pohárovým finále, aj herný výkon mal svoje parametre, je na čom stavať.

Potrebujeme ukázať kvalitu, akú v sobotu, a ešte ju zvýšiť. Fanúšikovia prišli vo väčšom počte aj zásluhou trnavských priaznivcov, bolo tam všetko, čo k tomu patrilo s víťazným koncom pre nás, takže som spokojný."

Tréner urobil niekoľko zmien v zostave, na ihrisku chýbal kapitán Boris Sekulič a Aleksandar Čavrič naskočil do zápasu až po vyše hodiny hry.

,,Príležitosť dostali hráči, ktorí boli na sto percent pripravení. Čavrič niekoľko dní naplno netrénoval, rovnako aj Sekulič, verím však, že na finále Slovenského pohára- Slovnaft Cupu budú k dispozícii.

Urobíme maximum preto, aby sme obhájili tento pohár a priviezli ho naspäť do Bratislavy,“ vraví ďalej M. Ševela.

Trnava v prípade víťazstva už na Pasienkoch po 45 rokoch mohla získať majstrovský titul, prvý v novodobej histórii slovenskej ligy. ,,Dostalo sa mi do uší, že v posledných dvoch rokoch sa práve na Pasienkoch tešili z majstrovského titulu dva kluby.

Vlani MŠK Žilina a predvlani AS Trenčín, ktorý som vtedy trénoval. Takže nechceli sme to dopustiť, aj preto sme mali veľkú túžbu a motiváciu vyhrať. Išli sme od začiatku zápasu za svojím cieľom a som rád, že sme ho aj splnili.“

Slovan už v utorok 1. mája nastúpi v Trnave od 17.30 h (vysiela TV Dajto) vo finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu proti MFK Ružomberok.

ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 2:1 (0:0). Góly: 49. Šporar, 68. Moha - 55. Godál (z 11 m). ŽK: Rabiu, Rundič, Saláta, Šulla - Sloboda, Pehlivan, rozhodovali: Sedlák - Kováč, Galo, 6352 divákov. Slovan: Šulla - Čikoš, Bajrič, Božikov, Rundič - Nono - Hološko (64. Čavrič), Holman (78. Saláta), Rabiu, Moha - Šporar (86. Vittek).

Milan Valko

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter