Šport 13. máj 2018

Slovan na Žitnom ostrove vydrel tri body


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zdolali DAC Dunajská Streda na jeho pôde 1:0 v sobotňajšom šlágri predposledného 9. kola skupiny o titul nadstavbovej časti slovenskej Fortuna ligy.

Hostia pred vypredanou 10-tisícovou MOL Arénou rozhodli v nadstavenom čase prvého polčasu, keď sa po rohovom kope presadil bulharský stopér Vasil Božikov.

Zverenci trénera Martina Ševelu sa posunuli na druhé miesto v ligovej tabuľke o dva body pred svojho sobotňajšieho súpera. Belasí uzavrú ročník v sobotu 19. mája od 17.00 h doma proti MŠK Žilina.

Vo vyrovnanom zápase druhého s tretím napokon vyhrala bojovnosť nad futbalovou kvalitou. Domáci boli v ofenzíve snaživejší, najčastejšie sa do nebezpečných situácií dostávali cez útočníka Baya.

Ten si však neobul strelecké kopačky, v prvom dejstve nepremenil samostatný nájazd na brankára hostí, na konci zápasu loptu od brvna stečoval z bránkovej čiary do náručia Šullu.

Tréner Slovana Martin Ševela po zápase povedal: ,,Do zápasu sme nevstúpili dobre. DAC viac držal loptu na svojich kopačkách, my sme nemali takú dobrú ponukovú činnosť. Súper mal v prvom polčase čistú šancu v podobe nájazdu Baya, pri ktorom Michal Šulla umne zmenšil strelecký uhol.

Podarilo sa nám streliť gól na konci prvého polčasu po štandardnej situácii. Na začiatku druhého dejstva išiel Andraž Šporar sám na brankára, škoda, že z toho nebol gól. Súper takto ešte stále žil a v závere pri nás stále aj šťastena.

DAC predviedol veľmi dobrý výkon, no my sme si išli po víťazstvo a tento cieľ sme aj splnili. Preskočili sme Dunajskú Stredu na druhom mieste tabuľky, no potrebujeme to potvrdiť v poslednom zápase so Žilinou. Sme veľmi radi, že sme na Žitnom ostrove vydreli tri cenné body.“

Kapitán Slovana Boris Sekulič vyslovil na stretnutie takýto názor: ,,Vo výbornej atmosfére na skvele pripravenom ihrisku sme v prvom polčase nehrali veľmi dobre. Našťastie na jeho konci sme dali dôležitý prvý gól, ktorý nám veľmi pomohol hlavne po psychickej stránke.

Po prestávke sme už mali aj nejaké šance, ktoré sme však nevyužili. Napokon sme na Žitnom ostrove veľkou bojovnosťou vydreli tri body. Znova sme sa dostali na druhé miesto a toto umiestnenie si už chceme udržať.“

9.kolo skupiny o titul
FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:1).

Gól: 45. Božikov. Rozhodovali: Ziemba – Mókoš, Chládek, ŽK: Ljubičić, Simon, Koštrna – Bajrić, De Kamps, Nono, Šulla, Sekulič, 10 226 divákov.

Slovan: Šulla – Čikoš, Bajrič, Božikov, Sekulić – Nono – Moha, Rabiu (46., De Kapms), Holman (70. Cmiljanić), Hološko (79. Saláta) – Šporar.

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter