Šport 1. august 2018

Slovan je pripravený vyhrať a postúpiť do 3. predkola EL


Ak chcú futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpiť do 3. predkola Európskej ligy 2018/2019, musia vo štvrtok na Pasienkoch streliť hráčom maltského FC Balzan minimálne jeden gól a ideálne už neinkasovať.

Tak znie jednoduchá rovnica pred odvetným zápasom 2. predkola tohtosezónnej edície európskeho pohára číslo dva. V úvodnom súboji prekvapivo zvíťazil maltský zástupca na domácej pôde 2:1.

Belasí pritom mohli do odvety vstúpiť v oveľa horšej pozícii, prehrávali už 0:2, ale aspoň jeden gól na ihrisku súpera a zníženie stavu v tomto dvojzápase zariadil v 74. min stredopoliar Vukan Savičevič.

Slovan, ktorý v úvodnom predkole vyradil moldavský Milsami Orhei po výhrach 4:2 vonku a 5:0 doma sa na Malťanov naladil domácou ligovou výhrou 3:0 nad Podbrezovou.

Pred týždňom proti Balzanu zverenci trénera Martina Ševelu nehrali dobre, hoci mali viac z hry, boli neefektívni. Prehrávali 0:2, ale dokázali streliť dôležitý gól na ihrisku súpera vďaka Vukanovi Savičevičovi.

Teraz majú na európskej scéne jediný cieľ, rehabilitovať sa po zlom výkone na Malte a postúpiť do 3. predkola. Tam by ich čakal Rapid Viedeň. ,,Je dobré, že sme po návrate z Malty už o tri dni hrali ligový zápas. Vďaka jasnému víťazstvu máme v kabíne lepší 'spirit' a nálada je hneď lepšia.

Na odvetu proti Balzanu sa budeme p ripravov ať v lepšej atmosfére. Chápem, že fanúšikovia neboli po prvom zápase spokojní. Snáď sme to aspoň sčasti odčinili víťazstvom nad Podbrezovou.

Urobíme všetko, aby boli naši priaznivci šťastní po štvrtkovom zápase s maltským súperom. Na tento zápas sa zodpovedne pripravíme a pôjdeme za postupom," vraví kapitán Slovana Vasil Božikov.

Balzan od duelu proti Slovanu neodohral žiadne súťažné stretnutie, liga sa na Malte začne až v polovici augusta.

Či to bude pre zverencov srbského kouča Marka Micoviča výhoda alebo nie, ukáže až odvetný zápas v Bratislave, ktorý je na programe vo štvrtok od 19.30 h a z pozície hlavného rozhodcu ho povedie Belgičan Alexandre Boucaut.

Slovan pre svojich priaznivcov už tradične pripravil atraktívny predzápasový program vo fanzóne. Tá bude otvorená dve hodiny pred úvodným výkopom vo veľkokapacitnom stane pri hlavnom vstupe na štadión.

Program sa začne o 17.45 h a svojou prítomnosťou ho poctia viaceré osobnosti belasej histórie. Vo fanzóne sa totiž uskutoční slávnostný krst publikácie venovanej Leopoldovi Šťastnému.

Fanúšikovia si budú môcť publikáciu zakúpiť ihneď po slávnostnom krste priamo vo fanzóne a vo fanshope.

Okrem krstu publikácie o Lepoldovi Šťastnom si fanúšikovia budú krstiť novovzniknutý fanklub s názvom Slovanista. Krstnými otcami nového fanklubu budú legendy Slovana a víťazi PVP Alexander Vencel a Ivan Hrdlička a spolu s nimi zakladateľ a predseda bývalého fanklubu Klub priateľov Slovana Rudolf Hesek.

Vo fanzóne sa bude čapovať pivo, kofola a tešiť sa môžete aj na chutné občerstvenie v stánkoch. Približne o 18.30 h vystúpi kapela AC/DC revival Bratislava, ktorá zahrá to najlepšie od famózneho originálu.

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter