Šport 19. júl 2018

Slovan chce potvrdiť postup do 2. predkola EL


Futbalisti ŠK Slovan Bratislava po víťazstve 4:2 pôjdu do štvrtkovej odvety 1. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 s jasnou úlohou spečatiť postup do ďalšej fázy.

Slovan na Pasienkoch hostí moldavský Milsami Orhei, ktorý zdolal pred týždňom o dva góly. Ak zverenci trénera "belasých" Martina Ševelu podľa očakávania zvládnu úvodnú prekážku, v 2. predkole ich čaká úspešnejší z dua Balzan FC (Malta) - Kešla FK (Azerbajdžan).

V prvom súboji vyhral maltský klub doma 4:1. Známe je zatiaľ iba to, že Bratislavčania by aj prvý zápas 2. predkola začali na ihrisku súpera.

,,Z Moldavska sme si priniesli sľubný dvojgólový náskok. Verím, že v domácom prostredí potvrdíme postup do ďalšieho predkola a dobrou hrou potešíme našich fanúšikov. Je to pre nás prvý zápas na Pasienkoch v novej sezóne, veľmi sa naň tešíme, samozrejme, berieme iba víťazstvo.

Na súpera sa zodpovedne pripravujeme, takže som presvedčený, že aj odvetu zvládneme k našej plnej spokojnosti,“ povedal na dnešnej predpoludňajšej tlačovej besede kapitán Slovana Vasil Božikov.

Toho potom doplnil tréner Martin Ševela: ,,Dvojsúboj s moldavským súperom sme dobre rozohrali, vo štvrtok bude dôležité, aby sme nastúpili stopercentne koncentrovaní a dobre nabudení.

Pôjdeme za víťazstvom, pre úroveň zápasu by bolo dobré, keby aj Milsami hral útočne, napokon po prehre v prvom dueli mu nič iné ani neostáva.

Naše mužstvo vyzerá byť na novú sezónu dobre pripravené. Samozrejme, postup je pre nás prvoradý, no záleží, ako sa k nemu dopracujete. Treba dať góly, potešiť divákov a získať sebavedomie do ďalších európskych zápasov.“

Pred zápasom s Milsami bude opäť otvorená fanzóna, kde sa návštevníci môžu tešiť na atraktívny program. Pripravené sú atrakcie pre dospelých i deti, podávať sa bude chutné jedlo a čapovať vychladené pivo.

Moldavský klub priletel do Bratislavy dnes, podvečer jeho tréner absolvuje tlačovú besedu a po nej si mužstvo zatrénuje na Pasienkoch.

Odveta 1. predkola EL 2018/2019:
o 18.30 h ŠK Slovan Bratislava - FC Milsami Orhei (štadión Pasienky, prvý zápas 4:2, rozhoduje: Nejc Kajtazovič (Slov.).

(mv)

Foto: www.skslovan.com

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter