Šport 30. júl 2018

Slovan bez problémov zdolal Podbrezovú


Futbalisti Slovana Bratislava v generálke na odvetný zápas 2. predkola Európskej ligy zvíťazili nad hráčmi FK Železiarne Podbrezová 3:0 v nedeľňajšom stretnutí 2. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy.

Tréner domácich Martin Ševela urobil oproti zápasu s FC Balzan dve zmeny v základnej zostave. Namiesto Ibrahima Rabia nastúpil Vukan Savičevič, zatiaľ čo Arťoma Suchockého nahradil Kornel Saláta.

Futbalisti Slovana si už od úvodu stretnutia išli po víťazstvo, v prvom polčase sa však presadili len v 5. min z centra Dávida Holmana, keď hlavičkoval Vasil Božikov.

V druhom polčase pokračovala prevaha belasých, ktorí počas zápasu hráčom Podbrezovej ani raz nedovolili ohroziť priestor Šullovej bránky.

V 65. min sa po nahrávke Mohu presadil Andraž Šporar, ktorý potom v 77. min svojím druhým gólom uzavrel skóre stretnutia.

Slovan sa domácim víťazstvom nad Podbrezovou posunul na prvú priečku tabuľky, keď je o skóre pred Dunajskou Stredou.

,,Pomohol nám vstup do zápasu, potom sme dominovali celý čas. Súper si nevypracoval vážnejšiu šancu, vedeli sme, že príde s defenzívnou taktikou a hrou na protiútoky.

Prechod im nevychádzal aj našou zásluhou, dobre sme dostupovali, v druhom polčase sme pridali na efektivite.

Potreboval som ušetriť niektorých hráčov, čaká nás odveta v Európskej lige. Hráči mali radosť z hry, bola tam aj vášeň."

Útočník Andraž Šporar strelil v novom ročníku už tri góly a aj takto potvrdzuje povesť kanoniera. ,,Naše víťazstvo bolo úplne zaslúžené. Pre vývoj zápasu bolo veľmi dôležité, že sme dali rýchlo prvý gól.

V druhom polčase som pridal ďalšie dva góly, v tomto priebehu sme si stretnutie užili. Celkovo sme spokojní s výsledkom i s hrou,“ vraví slovinský reprezentant.

ŠK Slovan Bratislava - FK Železiarne Podbrezová 3:0 (1:0). 

Góly: 65. a 77. Šporar, 5. Božikov. Rozhodovali: Ziemba – Kováč, Chládek, ŽK: Obročník, Baran, Leško (všetci Podbrezová), 1220 divákov.

Slovan: Šulla - Apau, Saláta, Bajrič, Božikov - Nono - Savičevič, Holman - Čavrič (75. Dražič), Šporar (81. Cmiljanič), Moha (87. Hološko)

Podbrezová: Kuciak - Magda, Krivák, Bartoš, Turňa - Breznaník (73. Bernadina), Mikuš (73. Tereščenko), Baran, Obročník, Leško – Wiezik

(mv)

Foto: Ján Luky

0 komentárov
Pridajte komentár
Na začiatok stránky hore
Newsletter